Stajling inspiracija: od kimona do ponča

 Kiss by Ana Josipović, Keep it simple style - how to wear poncho

 

S cipelama i torbama sam jaaaaako komplicirana i nisam onaj ženski tip da pretjerano volim torbice. Dovoljna mi je jedna, eventualno dvije, ali da mi pašu, a to je u mom slučaju teško postići. No o tome drugi put. Cipele… dosad sad pronašla samo jedne savršene, tj.kupila ih je moja sestra u Parizu prije nekoliko godina, sjajan brend, Jonak, klasične francuske cipelice na kopčanje s petom od 4 cm koja je preudobna, od meke crvene kože.

Ali kimono!!! O tome vam želim pisati, otkad je prošle godine stigao u street style modu odgovara mi svaki kojeg isprobam i naprosto mi ide uz svu basic odjeću koju obično odijevam: obična majica, traperice… kimono, haljinica… kimono,  tenisice uz bilo što pa… kimono. Britanski New Look je nedavno objavio podatak da je u samo tri mjeseca ove godine prodao čak 40.000 kimona.

Čini mi se da se u Hrvatskoj ipak i nije baš tako jako ulovio, vrlo rijetko sam primijetila cure koje su ga nosile ovo ljeto. No sad je vrijeme za pončo. Za mene je on u stvari nastavak kimona i sigurno će jednostavnim kombinacijama dati onaj fini chic efekt za jesen. Nosila bih ga cijelu zimu kada bi temperature to dopuštale jer hladnoća za koju je dovoljan tek pončo otprilike je zima koju mogu podnijeti. Sve ispod desetak stupnjeva Celzijusa najiskrenije ne volim pa će tako ovaj pončo i možda kratka bundica od umjetnog krzna biti moja jedina veza sa zimom jer čim mi u njima postane hladno, brijem da me nećete vidjeti do proljeća.

Celebrity cure su se uvelike rastrčale, svaka u svom ”pečatiranom” Burberry ponču. Vjerojatno je to neki prikriveni pokušaj ove modne kuće da zaštiti svoje modele od kopiranja, jer naravno da je samo jedan SJP pončo izašao ispod stroja pa ako se pojavi još koji znaš da je fake. U svakom slučaju, to žigosanje celebrity ponča mi nije baš napeto, ali je ideja nošenja ponča fora.
Evo ja sam ga u ovom stylingu odjenula uz poderane boyfriend traperice, Isabel Marant čizmice do gležnja i traper košulju. Cool.

xxxx Ana Josipović

 

 Kiss by Ana Josipović, Keep it simple style - how to wear poncho

Evo što nosim :
pončo: Stradivarius »»
traper košulja: Pull & Bear »»
poderane traperice: Stradivarius »»
čizme do gležnja: Isabel Marant »»
narukvice: Mali dom friends »»  &  t. by Yaya »»

IDEJE ZA OVAJ LOOK:

 

 

Još styling ideja »