JUSTIN O’SHEA: DŽENTLMEN I BAJKER

Justin O'Shea


Jedan od danas najcjenjenijih muškaraca zbog svog vrsnog stila odijevanja Australac Justin O’Shea do svoje petnaeste godine nije imao pojma čime će se baviti. Jedino je znao da iz malog aboridžinskog gradića u središnjoj Australiji u kojem je rođen (u kojem čak nema niti semafora), želi pobjeći u London.

Kad se konačno domogao karte i vize te uskočio u avion za grad svojih snova, od tog trenutka, kako kaže, kreće njegovo oblikovanje u ono što je danas. London mu je dao osobnost, smjer, budućnost, slobodu da radi ono u čemu je dobar. A u Justinovom slučaju ispostavilo se da je njegov put moda jer ga danas poznajemo i pratimo kao vrsnog fashion buyera.
Doduše, pokušao se baviti i “muškim” poslovima jer se u dvadesetima na neko vrijeme vratio u Australiju i radio kao vozač kamiona za jedan rudnik, ali kaže, nije išlo.

Danas kao direktor modnog shopping portala Mytheresa.com >> prepoznatljiv je po svom upečatljivom bajkersko-džentlmenskom stilu.

Ispod trodijelnih odijela krojenih po mjeri kombiniranih s finim košuljama i kravatama, izviruju tetovaže – ipak je on bajker i globtroter u duši. Protuteža uredno zalizanoj kosi je riđa pomalo neuredno ošišana brada.
Zbog posla veći dio godine putuje, a tri mjeseca godišnje živi u Minhenu, gdje je središnjica ovog popularnog modnog webshopa.

No, kad krenu tjedni mode onda je tamo gdje se moda stvara. A svako malo skoči do Londona gdje mu je najdraži ritual sjesti kod uličnog čistača cipela u Burlington arkadama i odatle promatrati prolaznike i udahnuti ritam ulice.

Justin-Oshea-in-grey-menswear-style-streetstyle-milan-fashion-week-suit-gray-glasses

CphfwDay1SS15-2566

LFWSS15Day3-9667