NORMCORE – NOVI TREND KOJI ĆE PROČISTITI MODU


Negdje potkraj pariškog tjedna mode riječ normcore počela se sve češće uvlačiti u opise pojedinih stajlinga. A ti stajlinzi nisu bili ni po čemu posebni, nisu iskakali, dapače potpuno su se stopili u non-fashion masu!

U prvi mah kada smo trend identificirali pomislili smo – neka pariška furka, hipsteraj žešći koji kod nas neće proći jer domaće ulice vrve sređenim curama. No moda je vrlo vitalan jezik koji ne pati od jezičnih i graničnih barijera već se razvija i diše s onima koji je vole. Normcore se kao i svaki istinski trend gotovo poput epidemije širi i ne postoji preventiva niti dezinfekcija.

S druge strane za svaku fashinisticu istaknuti se stajlingom pravilo je po kojem živiš, zbog kojeg ustaješ iz kreveta. No, normcore sada nameće sasvim novu filozofiju.
I u tome je čar jer za promjenu – ovaj trend se vrti oko neisticanja, opisuje ga se još i kao novu normalu. Riječ je o svojevrsnom modnom pročišćenju gdje je glavno pravilo nositi odjeću u kojoj se osjećaš potpuno udobno i opušteno – neutralne boje, “basic” krojevi, stopljeni s masom kao da ste odjeću nabavili u Metrou ili Lidlu, ali je lijepo znate nositi i to je sve.

I kada tako počnete razmišljati, one ortopedske ravne sandale koje vrebaju sa svih strana počnu vam izgledati kao najljepše manolice i već sljedeći trenutak u glavi vam se počnu slagati čiste, normalne kombinacije. Nakon silnih pepluma, kričavih boja, ludih uzoraka, neoprena i satena, taj savršeno dosadni, trademark-free look počne vam se sviđati.
Sa zanimanjem ćemo pratiti kako će se normcore odraziti.

IDEJE ZA OVAJ LOOK: