HALJINA ZA POSEBNE PRILIKE ZASLUŽUJE VIŠE IZLAZAKA

Haljina za posebne prilike zaslužuje više izlazaka

Urednica američkog Voguea Anna Wintour nedavno je otkrila jedno pravilo kojeg se čvrsto drži: svaku haljinu iz svog ormara odjenut će dvadeset puta (dok je ne izbaci; gdje joj iznošene haljine završavaju nije dalje govorila). Dodala je samo da podržava recikliranje – misleći da lijepe komade treba nositi češće, ne tek jednom ili dvaput.


Back to reality – s takvim svijetom raskoši većina nas se ne može uopće porediti ali jedna teza mogla bi nam biti bliska.
Složit ćete se da ne postoji djevojka / žena koja u svom ormaru nema haljinu za posebne prilike, tzv. haljinu za vjenčanja i krštenja. I nema ništa loše u tome!
No loša strana ove zajedničke nam priče iz ormara je da ta haljina bude redovito finiji komad, za koji je često iskeširano više novca, no ipak zbog posebno dodijeljenog statusa trpi vrstu zanemarivanja. Čuvajući je za specijalne prilike “posebna” haljina prečesto ostane neiznošena, iskreno trune u ormaru. Dva tri vjenčanja, pokoja promocija-proslava i to je to.
Izazivamo vas – slobodno pobrojati #kolikoputasamodjenula… – vidjet ćete da ste je nosili manje nego Anna Wintour. Vogueova uredinica si to može priuštiti jer njen godišnji budžet za odjeću iznosi dvjesto tisuća dolara – a trošak joj pokriva izdavačka kuća. Koliki je vaš budžet?!

Stoga ukoliko niste na Condé Nastovoj platnoj listi preporučamo već sutra izvucite tu “posebnu” haljinu i prošetajte je do posla, faksa… gdjegod se zaputili! Pojednostavite ostatak stajlinga, frizura neka bude nepretenciozna kao i make up, bez previše “jakog” nakita. Prebacite traper ili bajkersku jaknu, možda kardigan, umjesto štikli obujte ravne sandale, japanke, birkenstockice, mogu i lagane plitke čizme od gamoša, a one hrabrije svakako neka kombiniraju tenisice.
Uglavnom, isprobajte je u nekoliko dnevnih varijanti i najvažnije – nosite je. Češće!