ORTOPEDSKI ŠIK U DRUŠTVU LJETNIH OUTFITA

orthopedic chic, #birkenstock flat sliders,

Birkenstock chic


Anatomske ravne šlape jesu udobne, ali nisu osvojile ulicu kako su modni magazini predviđali.

Još u zimu najavljivane su kao snažan trend za ljeto – u njima su se modno nabrijane Azijatkinje smrzavale ispred revija na svjetskim tjednima mode početkom godine, iako su vremenske prilike bile daleko od proljetnih, sve kako bi se našle na street style fotografijama i bile prve koje će ponijeti najjači trend predstojeće sezone.
A onda nam je stiglo ljeto i gomila turista, posebno onih u zlatnim godinama koji udobno razgledavaju u Birkenstock papučama », kao i svake godine.

Svjetske trendseterice ih zadovoljno nose no u nas se ovaj trend tek stidljivo ulovio. Najhrabrije ili one najpraktičnije spojile su udobno s korisnim i ove jednostavne papuče uklopile u svoj svakodnevni look koji nije nastradao zbog ”neženstvenog” imidža.

Svijest da se za ljepotu mora trpjeti preduboko se ukorijenila u srž većine žena pa tako ovaj val nošenja udobnih ravnih papuča kod većina “običnih” cura izaziva nepovjerenje. Kosi se sa svime što ste pomno gradili oko svog zavodljivog, ženstvenog stila.

A vidjet ćemo hoće li sljedećeg ljeta Birkenstockice istisnuti možda “starke” prisutne u modi teenagerica jer ova moćna skupina ipak na kraju presudi hoće li nešto imati jačinu uličnog trenda.

Doduše ako ih Kim Kardashian obuje i opali selfi, znajte da su tada planetarno popularne.