Savršena bijela košulja

Savršena bijela košulja, Ana Josipović

Ana

Bijela košulja – jednostavno dobar komad


Nema bolje kombinacije od jednostavne. Bijela košulja na skinny traperice i salonke… e taj outfit automatski privlači i za njim se nesvjesno okrećeš da bi dokučio u čemu je tajna. I onda te u glavu pukne ono pitanje – zašto se ja ne sjetim složiti basic komade da izgledaju tako moćno.
No tajna je u perfektnoj bijeloj košulji koju je tako teško primijetiti na vješalici u dućanu jer uglavnom se doima potpuno neatraktivnom. Baš takva, po meni, najbolje stoji na tijelu jer lagano pada i slijedi tvoje obline. Ova koju ja nosim je veličine L (obično sam S), od lagano prozirnog pamučnog platna sa zavrnutim rukavima.

 

Savršena bijela košulja, Ana Josipović

 

Evo kako je ja volim nositi…

Izvezena mini suknja ukrašena etno motivima je moj komad za vječnost. Kupila sam je u Zari i moram priznati malo doradila s ušicima sa stražnje strane kako bi bolje pratila liniju tijela. U osnovnom kroju bila je preravna, ali zbog ove prekrasne izrade nisam niti pomislila ne kupiti je. S bijelom košuljom daje mi onaj miks u kojem lebdi i moja glava – susret istoka i zapada, tradicije i modernog, bogatog i jednostavnog. Obzirom da nas je ove godine vrijeme mega iznevjerilo ubrzo ću preko ove kombinacije prebaciti kratku bundicu od umjetnog krzna »».


Moja kombinacija: 

košulja – New Look (ovdje »)
minica – Zara
sandale s resama – Maje Paris (ovdje »)
narukvice prijateljstva: Prijatelj Malog doma (»)

 

 Savršena bijela košulja, Ana Josipović

S bijelom košuljom ispoliraš kargo hlače

Volim one stvari od kojih nikad nećeš očekivati da ti trebaju ”za svečane prilike” jer one onda imaju šansu da ih nosiš puno puno puta. Takve su moje kargo hlače u boji saharskog pijeska. Kupila sam ih prije dvije godine dok sam se spremala na put u Afriku. U dva navrata u Africi sam provela sedam mjeseci jer pomažem sirotište Mali dom »» za odbačenu djecu u misiji fra Mire Babića, hrvatskog misionara. Igrala se u njima s djecom u blatu, vozila na taxi motoru i plesala nedjeljom na misama u drvenim afričkim crkvicama… kargo hlače u kombinaciji s majicom ili kimonom, za sve prilike. Sada ih nosim uz bijelu košulju i salonke.
Pokušala sam pronaći nekoliko zanimljivih modela kargo hlača, modela poput mojeg više nema, kupila sam ih na rasprodaji kada su u Hrvatskoj zatvarali Topshop »», bile su svega 70 kn. Najbolje uloženih.

 

 Savršena bijela košulja, Ana Josipović

Moja kombinacija: 

košulja – New Look (ovdje >>)
hlače – Topshop (here >>)
salonke – Asos (ovdje >> i Asos ovdje >>)
narukvice prijateljstva: Prijatelj Malog doma (>>)

1 Comment

  • tanja napisao:

    Like both combos, but especially the first. Fringed shoes r 2 die for! And for the winter you just change the shirt for black turtleneck and sandals for short boots and u'r good for any occasion.
    Love white shirts, I have cca 10. The only downside is they stain easily, especially around the neckline with powder:(

Comments are closed.