Very stylish girl: Zrinka Barkiđija

Zrinka Barkiđija, studentica iz Dubrovnika

 

Stajling koji smo vidjeli na studentici iz Dubrovnika Zrinki Barkiđiji zanimljiv je spoj onoga što se u posljednje vrijeme u modi favorizira kroz termin – fashion & function. Riječ je o stilu kroz koji se njeguje sport-lux estetika, a u kojoj se spajaju svakodnevni i  sportski komadi pa takva kombinacija kroz svoju namjenu zapravo lako odgovori izazovima današnjeg dinamičnog života. Konkretno – ovisno kako je doradite modnim dodacima i make upom, ova kombinacije se lako transformira da u njoj idete na posao, večernji izlazak, teretanu…I naravno, kada smo “zagrebali” ispod površine dočekalo nas je nekoliko vrlo zanimljivih komada. Sigurno najzanimljivije su custom made Air Jordan Nike tenisice koje je Zrinka zajedno sa svojim dečkom dizajnirala preko globalne Nike web stranice. A ispod ove hiper moderne Pepe Jeans bundice od umjetnog krzna u mint boji (ne žurite u šoping jer je iz prošlogodišnje sezone) našla se majica iz Alexander Wang kolekcije za H&M. Nije da smo 24 sata na cesti, ali Zrinka je prva cura u gradu koju smo vidjeli da nosi nešto iz ove kolekcije – “super je majica jer iako je od nekog krutog materijala jako je lagana, udobna i super grije”, rekla nam je Zrinka o neopren topu s reljefno otisnutom WANG grafikom.


Za razliku od ostalih dizajnerskih kolekcija za H&M, Wang je od šire lokalne publike, najblaže rečeno, dočekan s izrazito malo oduševljenja. Nekako se u komunikaciji ka javnosti premalo moglo čuti o čemu je konkretno riječ i zašto bi nas ta odjeća mogla zanimati osim što ju je dizajnirao popularni svjetski dizajner. I tu se nekako potkrala nepravda jer Wang za H&M je prvenstveno activewear odjeća no nije nužno rezervirana samo za teretanu. Sam Wang najbolje je opisao kolekciju kroz svoje svakodnevno odijevanje: “Ne bavim se sportom, ali sam stalno u sportskoj odjeći.”
Time je zapravo opisao ono što svatko od nas zna – nismo aktivni samo kada vježbamo, a s druge strane većina niti ne vježba. No to nas ne zaustavlja u želji i potrebi da nosimo odjeću koja je udobna, lagana, pa čak i vodootporna kad zatreba – a upravo to su karakteristike ove Wang kolekcije za H&M.

Stoga, samo oni istančanog ukusa znali su točno što dobivaju i kako to nositi. A oni koji se budu našli u teretani tek kad se budu dobro zagrijali i preznojili otkrit će i grafiku koja se samo tada pojavljuje na Wang za H&M sportskim topovima.

 

 

 

 

IDEJE ZA OVAJ LOOK: