Bezvremenski trend: mornarski kaput

Kako nositi mornarski kaput Emmanuelle Alt street style ulična moda by Stylezagreb com


Emmanuelle Alt

 

Kada se pojavi svojim ”tihim” gracioznim hodom, urednicu pariškog Voguea, Emmanuelle Alt, prije revija na tjednima mode nitko od okupljenih bloggera, fotografa, modnih zaljubljenika neće upitati najčešće pitanje koje postavljaju gotovo svima ostalima – What are you wearing.

Inače, bloggerice i wannabe zvijezde koje na velike tjedne ne dolaze s pozivnicama za revije već sređene isključivo da bi ulovile fotkanje i pokoju objavu svoje fotografije, vrlo su pripremljene za to pitanje, znaju da kad uloviš pažnju modne svite ne možeš je dugo zadržati stoga će brže bolje u 5-6 sekundi reći sve brendove koje nose na sebi. Naslikavanje i biflanje brendova u biti je preslika modne stranice časopisa u live verziji. Među tom modnom ekipom gotovo će neprimijećena proći Emmanuelle Alt i tek će privući pažnju nekolicine znalaca među nadobudnom gomilom žednom dobrih modnih kombinacija koje privlače na prvu, one koje će dovući lajkove, klikanje, možda pokrenuti trendove…. A ovo zadnje – pokrenuti trend – e tu je kvaka.

Emmanuelle Alt gotovo nikada ne izgleda da nosi dizajnerske komade već neupadljivu, basic odjeću koja će nekome može čak izgledati kao odjeća iz velikih trgovačkih lanaca, bez identiteta. No francuska urednica doista ne nosi brendove, ne nosi odjeću koja puca nevidljivim gumbima na kojima sijeva – lajkaj me, fotkaj me… Ona nosi stil!

Ali jedno je potvrđeno – ono što Emmanuelle odjene sigurno će postati trend već sljedeće sezone, ili kroz godinu-dvije. I opet to neće biti onaj masovni trend koji će svi nositi poput frak ili rasparanih dugih suknji od prije par sezona, tenisica s visokom potpeticom ili eko bundica u bojama.

Trendovi koje lansira ova Francuskinja obogatit će vam garderobu dobrim basic komadima za nekoliko sezona. Stvar je u njihovom kombiniranju i pročišćenom nošenju. Trendovi koje lansira E.A. postaju bezvremenski.

A sve ovo sam vam ispričala zbog jednog mornarskog kaputića koji u proljetnim kolekcijama već polako stiže u trgovine high street odjećom i najavljuje se kao veliki cool trend za predstojeću sezonu. Zašto? Jer ga E.A vjerno nosi – nedavno ga je kombinirala uz kraće trapezice i elegantne cipele. Jesam li spomenula da su i te kratke trapezice rasparanog ruba ogroman hit!

Zasad znam da je H&M-ov tamno plavi kaputić sa zlatnim gumbima već rasprodan. Ako imate sreće još ga možda možete pronaći u nekoj od njihovih trgovina.

A ovo je model s popularnog Asosa…

 

Divan Isabel Marant kaput (na sniženju)

 

I jedan kapetanski DSquared2…

 

Kako nositi mornarski kaput Emmanuelle Alt street style ulična moda by Stylezagreb com

 

…još nekoliko inspiracija kako nositi mornarski kaput…

Kako nositi mornarski kaput, street style Paris, ulična moda by Stylezagreb com

Kako nositi mornarski kaput, street style Paris, ulična moda by Stylezagreb com

Kako nositi mornarski kaput, street style Paris, ulična moda by Stylezagreb comKako nositi mornarski kaput, street style Paris, ulična moda by Stylezagreb com