Idealna kombinacija za posao

bijela košulja za svečane prilike, Mathilda Kahl, poslovno odijevanje, što odjenuti za posao, korporativno odijevanje

Mathilda Kahl

 

Možda ste ulovili priču o art direktorici Mathildi Kahl, Amerikanki koja već 4 godine na posao odijeva jednu te istu kombinaciju – naravno sve komade iz outfita ima u par primjeraka. Njezinu priču objavljenu na američkom Harper’s Bazaaru podijelilo je preko 120.000 ljudi, vjerojatno većinom žena. Nije pripadnica nikakvog kulta, nema emocionalnih problema, samo je jednog dana zakasnila na sastanak. Dok se još vozila u podzemnoj bila je nesretna outfitom koji je odjenula, a kad je uletjela na sastanak skužila je da je džemper navukla naopačke.


I tad si je rekla – e pa ne mora to odijevanje biti tako teško! Izabrala je bijelu košulju koja joj je savršeno pristajala, klasične crne hlače i tanku crnu traku svezala oko ovratnika u mašnu. Uredan i lagano štreberski look nosi već 4. godinu i tvrdi da joj nije dosadio. Nedavno je jedino duge rukave košulje zamijenila kratkima i kaže da je oduševljena s dijagonalnim reverom na košulji koji joj stilski pristaje.
Ne razbija više glavu razmišljanjem što će ujutro odjenuti, definitivno štedi vrijeme i nije opterećena izgledom. Sve to joj ostavlja prostor da svoju kreativnu energiju usmjeri na posao.

Izvan ureda obožava nositi jarke boje, haljinice i jako je stajliš.

 

Mathilda Kahl, poslovno odijevanje, što odjenuti za posao, korporativno odijevanje

 

Iako se njezin jednolični poslovni stil većinom svidio ženama, sigurno je da neće pokrenuti lavinu uniformiranog odijevanja jer bi to uvelike odrezalo žensku potrebu za šopingom i isprobavanjem, što je prirodno nemoguće, a da ne govorimo kakve bi takva globalna pojava imala na svjetsku ekonomsku situaciju.

No čak i ovako uniformirana, svaki dan s drugačijom frizurom i jaknom opet ima zanimljiv i jedinstven stilski pečat. Ako nekome treba podrška da se otisne u svijet poslovnih uniformi Mathilda Kahl je izvrstan primjer odlučne i moderne mlade žene.

bijela košulja za svečane prilike, Mathilda Kahl, poslovno odijevanje, što odjenuti za posao, korporativno odijevanje
Muškarcima uniformirano odijevanje nije strano, a među dečkima koji su svojim postignućima zavrtjeli svijet, dok su za poslovni look koristili istu formulu kao Mathilda, su i Steve Jobs i Albert Einstein, a danas i Mark Zuckerberg ima iste stilske fore.

 

U nastavku sam izdvojila nekoliko zanimljivih klasičnih komada koji doista spašavaju stvar kada je u pitanju svakodnevno poslovno odijevanje, mogu činiti osnovu na koju ćete poput Matilde dodati neki stilistički detalj. Za informacije o brendu, cijeni i veličinama kliknite na sliku u galeriji »»