Stvarnost vs Instagram

Kendall Jenner Instagram

Instagramski filteri proteklih godina postali su virtualni saloni za uljepšavanje koji će, što god se našlo na fotografiji, učiniti savršenim, od hrane do lica i tijela. Ova društvena mreža prešla je granice fotošopiranja kojima mediji već godinama serviraju idealnu ljepotu bez ijedne nepravilnosti. Fotografije koje imaju milijune praćenja prikazuju uljepšane slike instagramskih zvijezda, a oni koji ih prate vrlo lako povjeruju u njihovu stvarnost.


Toj pošasti se sada suprotstavlja nova najbrže rastuća mreža Snapchat koja je izrasla kao potpuna suprotnost instagramskoj savršenosti, nema popravljanja fotki ni filtera, sve se prikazuje realno. No nerijetko će i na Instagramu osvanuti paparazzo slika neke besprijekorne insta zvijezde baš u istom trenutku dok je ona snimala svoj selfie.

Tako je i paparazzo fotka Kendall Jenner jedne od danas najplaćenijih manekenki, koja dolazi iz reality carstva Kardashian, otkrila kako je njezino lice daleko od savršenog, da je prekriveno sitnim dlačicama, te da joj se zna ”zalomiti” fotka s podbratkom i zalijepljenim trepavicama.