Kaput odvjetnice Jadranke Sloković

Kaput odvjetnice Jadranke Sloković jučer je odjeknuo kao hit vijest na nekoliko hrvatskih portala.


Radi se o klasičnom crnom kaputu s duplim kopčanjem, ukrašenim metalnim pozlaćenim gumbima koji ostavlja dojam military kroja no on ipak ne spada u tu skupinu jer nema epolete na ramenima.

Iako nam nije poznat brand kaputa odvjetnice Sloković nije teško zaključiti da se radi o finijem dizajnerskom komadu kakve u svojoj ponudi redovito imaju kuće poput Balmaina i Saint Laurenta čiji se modeli cijenom kreću od 12 000 kn pa do 25 000 kn:

Takvi dizajnerski kaputi rađeni su od najfinijih vunenih i kašmirskih tkanina, šivani preciznim krojačkim tehnikama s puno ručnog ušivanja postave i ostale konstrukcije koja kaputu daje formu pa nerijetko takvi krojevi mogu trajati 10-20 godina!


Dizajnerski kaput u second hand dućanima uvijek se smatra dobrim ulovom pa čak i tamo zna držati puno višu cijenu od ostale vintage robe.

Iako high street trgovine znaju imati jeftinije alternative ovim dizajnerskim kaputima, s malo truda i nekoliko zlatnih gumbi koje kupite u specijaliziranim trgovinama za šivanje zapravo svoj crni kaput možete lako osvježiti i progurati u red “dizajnerskog kaputa”.

I nemojte da vam kreativnost stane samo na gumbima – zlatna trakica, poneka patch najljepnica i eto posve unikatnog kaputa!

Evo dva prijedloga ekonomičnije alternative koje sami “doradite” zlatnim gumbima:

 

Pogledajte također: Kakve kapute nose cure u Zagrebu »