Bijeli sako – zašto ga cure u Zagrebu vole nositi

Bijeli sako - zašto ga cure u Zagrebu vole nositi | Style Zagreb

 

Bijelih sakoa još uvijek nije dovoljno proizvedeno koliko ih zagrabačka špica može apsorbirati… to je u jednoj rečenici naš opis domaće ulične scene, i to ne samo ove sezone, već iz sezone u sezonu i iz godine u godinu, apetit cura za ovim klasičnim komadom odjeće jednostavno raste.

Bijeli sako se profilirao kao ozbiljan bezvremenski komad koji zauzima važno mjesto u garderobi modernih žena – poslovnih, ležernih ili trendovski odjevenih, potpuno je svejedno, jer prolazi i dobro izgleda u svim kombinacijama.


Njegova najbolja karakteristika je upravo ta bjelina u kombinaciji s klasičnim krojem koja svakom outfitu daje pročišćenu, elegantnu i na neki način smirujuću notu. Bez obzira kombinirate li ga s poderanim trapericama, plisiranom suknjom, tenisicama ili salonkama, cijelom stajlingu u trenutku će dati vrlo elegantan i u neku ruku luksuzan izgled.

A u tome i jest tajna jer cure vole izgledati elegantno i otmjeno! Uz to, bijeli sako je multifunkcionalan te jednako dobro paše uz poslovne kombinacije, a sjajno se drži i u casual izdanjima!

Špica nas je u stvari potaknula da uz dužno poštovanje crnom sakou i njegovom kultnom statusu kažemo kako je bijeli korisnije imati nego crni sako. U stajlingu je crni sako uvijek pomalo težak i neprilagodljiv jer baš on diktira ton cijelog outfita dok to nije slučaj s bijelim – on će se uklopiti u potpuno različite stilove.

Posebno se pokazao zahvalnim u toplijim mjesecima kada prilika traži tzv. tranzicijski dnevni stajling u kojem jutarnji outfit zahtijeva duge rukave, a poslijepodne se s posla vraćate u majici kratkih rukava.

Ovaj street style posvećen je bijelom sakou. Fotografije sa zagrebačkog street stylea pokazat će vam kako ga cure raznih dobi i profesionalnih orijentacija kombiniraju u svakodnevnom odijevanju. A u galeriji možete vidjeti i što trenutno nude popularni high-street dućani Zara, H&M i ASOS.

 

 

Bijeli sakoi s ASOS-a, cijene od 370 kn do 450 kn:

Bijeli sakoi iz H&M-a, cijene od 300 kn do 350 kn:

300 kn / 39,99 €

300 kn / 39,99 €

340 kn / 44,99 €

Bijeli sakoi iz Zare, cijene od 400 kn do 700 kn:

699,90 kn

399,90 kn

549,90 kn

 

Zagrebački street style kaže: Roza boja je totalni hit! »