A najviše stila ove godine ima…

A najviše stila ove godine ima… | Style Zagreb Izbor najbolje odjeveni u 2017.

Renato Ostojić


Tik prije početka adventa fotkamo zagrebački street style, a ispred objektiva nam proleti cool frajer u bajkerskoj jakni sa šeširom.

Outfit upotpunjen bijelom majicom i ispranim sivim trapericama govori da dečko ima stila, ali se ne želi previše isticati nego fura frajerski samozatajni look.
No za oko nam zapne da nosi Croata vrećicu i usput mu dobacimo – sljedeći put te fotkamo s kravatom!

Renato Ostojić Croata Style Zagreb izbor najbolje odjevenih street style Zagreb 2017.

Renato Ostojić Croata Style Zagreb izbor najbolje odjevenih street style Zagreb 2017.

Nekako po prirodi posla znamo da kad frajer nosi Croata vrećicu iza toga slijedi priča. A ova se baš “urotila” biti romantična.

Ispostavilo se da u vrećici nije kravata već Croata rubac koji je mladi ekonomist Renato Ostojić kupio na dar svojoj djevojci i s tim rupcem ima namjeru obznaniti joj da je upravo dobio posao kreativnog direktora u odjelu marketinga baš u tvrtki Croata.
“Ali nemojte ovu priču još objavljivati, javit ću vam se kad počnem raditi!”

Nekoliko tjedana kasnije…

Stiže nam mail u kojem Croata tim predlaže da nam se pridruži u izboru najbolje odjevenih, te da kraj ove 2017. godine zajednički obilježimo kroz priče o najzanimljivijim ljudima sa zagrebačkog street stylea, onima koji su Style Zagreb najviše dojmili u godini na izmaku.

U potpisu naš znanac sa šeširom, bajkerskom jaknom i Croata rupcem – Renato Ostojić.

Još sitno odbrojavamo do kraja ove godine koja je doista bila divna, čarobna, uzbudljiva i možemo glasno reći jako stylish! No kao što svaka godina ima svoje specifičnosti, tako nas je i ova iznenadila novim neočekivanim pričama.

A tko se sve našao na Style Zagreb & Croata listi ljudi s najboljim stilom otkrit ćemo vam u sljedećim danima, do kraja ove 2017. godine!

***

Ima li ljepše modne priče od one koja je utkana u kravatu?!

17. stoljeće, u Francusku stižu vješti hrvatski vojnici kojima su zaručnice u znak vjernosti vezale ukrašene lanene i svilene rupce. Francuzi tog vremena “otkinu” za stilom hrabrih Hrvata, “a la Croate” pa uskoro taj vojnički ukras preplavi Francusku i proširi se po cijeloj Europi…

Wow, kakvi frajeri i divna ljubavna priča, a tek kakvo nacionalno modno nasljeđe!

Zbilja je poseban ponos što imamo modni dodatak koji snažno simbolizira muževnost, a izrastao je iz ljubavne priče. I to iz one u kojoj su žene izrađivale prve kravate za svoje voljene muškarce u znak ljubavi, vjernosti ali i kao simbolični znak zaštite.

 

Pogledajte također: Najbolji ovogodišnji kaputi hrvatskog dizajna »