Osoba s najboljim stilom u 2017. godini – Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Alen Kolbas, kontrolor letenja


Oni koji ga dulje poznaju sigurno će reći – mi smo to oduvijek znali, ali za nas je kontrolor letenja Alen Kolbas, otkriće godine i bez premca najbolje odjevena osoba u Hrvatskoj! Njegov stil i način na koji ga gradi mogu biti podjednako inspiracija muškarcima i ženama jer osvojio je i jedne i druge kada smo ga prvi put predstavili na Style Zagrebu ».
Muškarci će za njega reći da je gospodin, žene da je džentlmen, jedan dečko od svojih 25 godina koji mu želi stilski nalikovati rekao nam je ”taj Kolbas je baš njuška”.

Njegov profinjeni stil razlog je zbog kojega smo najboje odjevenom osobom u 2017. godini odlučili proglasiti baš muškarca, a ne ženu kao što smo i sami od sebe očekivali. Jer žene su na street styleu, a tako i na stranicama Style Zagreba ipak dominantnije.

On nije poznata osoba sa špice, štoviše nismo ga niti jednom ulovili na popularnoj zagrebačkoj street style sceni. Na njega smo naletjeli na Instagramu u potrazi za muškim sugovornikom za htv modni prilog i nagovorili da nam bude gost.
Ne biste vjerovali koliko je stiliziranih muškaraca koje smo poznavali sa špice tada odbilo razgovarati s nama o modi!!! Nepisano lokalno pravilo usadilo se muškarcima u kosti – o modi se ne razgovara javno! Iako nesklon kamerama, Alen je džentlmenski pristao, jer on doista muški voli modu pa mu nije bio problem o tome i razgovarati.

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Zašto je stil Alena Kolbasa važan? Ovaj visoki, elegantni, 46-godišnji muškarac, predano njeguje svevremenski dandy look i sjajno ga je uklopio u kritično lokalno okruženje. Njegova sijeda brada profinjeno se nadovezuje na gospodski izgled pa, iako mu je možda na prvu dodala izgled zrelijeg gospodina, za njega vrijedi ona vinska – što stariji to bolji.
U njegovim outfitima sjajno se izmjenjuju odijela šivana po mjeri, ali i traperice u kombinaciji sa šarenim košuljama i detaljima poput čarapa zanimljivih uzoraka, obožava kravate i leptir mašne ili neočekivan kolorni spoj gumbi na sakou.
Ako nas pitate njegov stil je itekako dragocjena inspiracija svim lokalnim muškarcima koji o modi ne žele pričati!

Stoga naša ovogodišnja titula nije samo o najboljem muškom stilu već osobnom pristupu koji se isprepliće s njegovim poslovnim životom, lifestyleom i stilom koji gradi isključivo sebi iz gušta! Reflektori javnosti mu ne trebaju jer Kolbas nosi modu zato što u njoj istinski uživa, a nama su takve osobe posebna čar za pronaći i pratiti »!

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

 

Evo što nam je ovaj put rekao o stilu i srušio nekoliko muških mitova. Ukratko – voli boje, voli šopingirati (ne baš isprobavati odjeću), voli na ženama vidjeti balerinke, između majice i košulje izabrat će košulju, a u duelu tenisica i cipela kod njega uvijek pobjeđuju cipele.

Ne voli crnu, naprotiv, obožava kombinirati vedre boje i uzorke pa tako za njega nema onih podijeljenih na muške i ženske. On je dokaz modne teorije da samo pravi muškarac zna nositi roza.

Obzirom da mu lifestyle dopušta, kupuje u dizajnerskim dućanima, uglavnom na putovanjima, no, priznaje, kao i svako muško, ne voli baš isprobavati odjeću pa zato voli kupovati već isprobane brendove za koje zna da će mu krojevi odgovarati. Za odjeću to su McQueen i Burberry, a kada su u pitanju cipele, onda je tu bez konkurencije Gucci. U njegovom arsenalu našle su se i crvene i zelene loaferice koje Kolbas taktično kombinira uz nenametljiva siva odijela.
Ljubitelj je fino krojenih odijela i poznate londonske ”Savile Row” tailoring elegancije koju je posljednjih godina pronašao i kod nas. Redoviti je klijent u dizajnerskom studiju Ivice Klarića s kojim se dogovara o svakom detalju odijela i tu njegov talent za kombiniranje boja apsolutno dolazi do izražaja, bez straha će na zagasito elegantno odijelo staviti svijetlo plave gumbe, od kojih će jedan u nizu zamijeniti žutom bojom.

No u Alenovo dizajnersko društvo u ormaru jako dobro su se uklopile Zara klasične hlače, koje obožava, posljednje su plaćene 70 kn na popustu i jako su mu udobne, kaže nam.

Svoj stil vidi kao uvijek lagani ”overdressed” posebno u periodima jeseni i zime kada slojevito odijevanje i kombiniranje različitih boja i uzoraka dolazi do izražaja. Zato je u ljetnim varijantama često ”underdressed” odnosno vrlo jednostavno odjeven, a to u njegovom slučaju znači – traperice i obična bijela potkošulja. Od modnih dodataka slamnati šešir. No tada su snažan dio njegovog cjelokupnog izgleda tetovaže koje Kolbas itekako njeguje.

Nekoliko pari tenisica jakog kolorita strpljivo čeka da dođu na red u Alenovoj garderobi no tenisice su uglavnom rezervirane za izlete s dvojicom sinova ili radna putovanja s timom s posla. Svojim kolegama kontrolorima Kolbas će vrlo rado pomoći u izboru odijela za svadbe, te kombinacije kravate i ukrasne maramice za džepić.

Iako su stilski potpuno različiti, Kolbas voli način na koji se Jared Leto igra modom, a imaju i zajedničku strast – Gucci cipele. Alenu je ipak bliži stil mladog britanskog glumca, oskarovca Eddieja Redmaynea pa bi njega izdvojio kao osobu čiji stil voli pratiti.

Stil koji on njeguje ne mijenja se previše sa sezonama stoga Alen za sebe kaže da ne prati trendove. Nije se baš niti pokazao u znanju ženskih trendova no izdvojio je ovosezonske čarapa-čizmice koje su mu jako seksi, a ultimativni ženski izgled za njega je ”boyfriend look”: bijela košulja, traperice, visoke potpetice i crveni ruž.
Na kraju, srušio je i muški mit o balerinkama kao najodbojnijoj ženskoj obući. Kolbas ih, naime, obožava vidjeti na ženama i kaže da mu izgledaju nježno, profinjeno i zavodljivo.

Alen Kolbas je po našem izboru najbolje odjevena osoba u Hrvatskoj. Drugo nismo niti očekivali od nekoga tko obavlja zahtjevan posao kontrolora letenja – iznimno je pedantan, uredan i odmjeren. Prava njuška!

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

Osoba s najboljim stilom u 2017. godini - Alen Kolbas

 

Priče o ljudima s najviše stila u 2017. donose:
Style Zagreb & Croata

 

Ima li ljepše modne priče od one koja je utkana u kravatu?! »