Tri pobjednice u kategoriji ”street style šarm” u 2017. i tri kraljice izreke ”nemam što za obući”

Godina Paule… 2017.


U doba masovne mode kada svi međusobno više-manje nalikujemo jedni drugim ono što neke ljude posebno izdvaja je šarm s kojim hodaju po ulici, način na koji nose odjeću ma kako bili stilizirani ili odjenuli posve neke jednostavne kombinacije.

Hoće li odjeća zabljesnuti ovisi upravo o osobi koja je nosi, njezinoj energiji, vedrini, smjelosti.

 

I taj cjelokupni dojam privući će našu street style kameru, a odjeća je tu samo jedan dio priče.
Zato smo na kraju ove godine odlučili izabrati najšarmantniju osobu sa špice, ovo nam je bio i najteži izbor, a konačna odluka pala je, ne na jednu, nego na tri cure.

Slučajno ili ne, sve tri zovu se Paula.

Jedna je iz Zagreba, druga iz Zadra, a treća iz Splita. Posve stilski različite, jedna ekstravagantna, druga jako seksi, a treća elegantno odmjerena. I svaka od njih nosi omiljeni high street brend Zaru, ali posve na drugačiji način. Što je i važa poruka: masovna moda neće nas uniformirati jer svatko treba graditi svoj osobni pečat. I ne zaboraviti na šarm, jer on je ipak najbitniji.

Ovo je bila godina Paula. Upoznajte ih….

Paula Vuko

Studentica violine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu, Splićanka Paula Vuko, ima 20 godina i 4 sestre, a ona se smjestila u sredini između dvije starije i dvije mlađe koje su još u osnovnoj školi. Kako to sa sestrama obično biva, ove starije se međusobno mijenjaju za odjeću i prosljeđuju mlađima.

I naravno da nema što za obući, posebno kad previše razmišlja, kaže nam splitska Paula. Njezin omiljeni outfit je jednostavna haljinica, u jednoj takvoj smo je ljetos ulovili na zagrebačkoj špici, a ona svojim šarmom oborila Instagram. Samozatajnoj Pauli najdraža je crna boja pa je i na naše novogodišnje snimanje došla u crnoj Zarinoj majici i šljokičastoj suknji iz Manga te sivom kaputu. Njemu bi voljela pridružiti i jedan krzneni o kojem mašta.

Paula voli kupovati preko interneta, najdraže su joj rasprodaje na Asosu, no kad god kupuje vodi računa o sastavu materijala – bitno joj je da stvari koje kupi i nosi budu kvalitetne.
Muku muči jer joj je odjeća trenutno u 3 ormara na tri lokacije, u Zagrebu, Splitu, ali i preko oceana u Americi kod dečka, pa umalo da nam nije otkazala snimanje s opravdanjem – nemam što za obući.

 

***

Paula Helena Martinović

Ona ima dva imena, frendovi je zovu Paula, a profesori na Zagrebačkoj školi ekonomije i menadžmenta Helena.

22-godišnja Paula uskoro će diplomirati, a od ove godine radi u marketinškoj agenciji MPG u Zagrebu i priznaje nam da veći dio plaće najčešće troši na odjeću, pogotovo na cipele. Jer ako nju pitate, u ormaru joj nedostaje svega bez obzira što u njemu više uopće nema mjesta za nove stvari. Ima previše cipela na visoku potpeticu koje rijetko nosi, ali to si nikad neće priznati.

”Lijepe su i da samo stoje u ormaru”, kaže nam pokajnički Paula Helena. Ne voli gužve na rasprodajama, ali dosad niti jednu nije mimoišla. Trenutno je u fazi nošenja predimenzioniranih komada poput džempera i sakoa, a voli kontrast kada ih nosi s užim minihaljinama.

Kada su u pitanju džemperi, bitno je samo da ne ”pikaju” već da su meki i udobni.
Na snimanju je nosila Zarinu šljokičastu haljinu i čarapa-čizmice, Mangov oversized sako, Chanel torbicu i sivu bundu. Siva je inače uz maslinastu njezina omiljena boja. A na pitanje što bi si sada prvo kupila, kao iz topa ispalila je – cipele.

***

 

Paula Šik

”Ja nikad nemam što za obući. Odjeća mi stoji nakrcana u ormaru, vrećama, policama, ali nikad nemam dovoljno stvari”, žali nam se apsolventica fizioterapije i Instagram blogerica Paula Šik koja nam je na pitanja odgovarala dok je stajala u predugom redu na blagajni prvog dana sniženja u Zari.

”Barba Saša, od milja SALE (rasprodaja), i ja smo najbolji frendovi, pratim sve rasprodaje i prva sam na fronti”, priznaje Paula.
No ova prpošna Zadranka vrlo je samouvjerena, njezini komadi odjeće, kaže, ne dominiraju, jedinu dominaciju drži upravo ona, a odjeća koju bira u stvari vizualno dočarava njezinu osobnost.

Iako joj je crna omiljena boja, u zadnje vrijeme počela je kombinirati sve moguće uzorke, boje i materijale pa to pripisuje efektu starenja – što si stariji, to si hrabriji, objašnjava nam 22-godišnja Paula.

Na snimanju za Style Zagreb kaže da je nosila pravi cirkus: cipele iz ShoeBoxa, hlače za koje tvrdi da ih nitko osim nje nije htio kupiti u Zari, torbica i sako su također iz Zare, a dolčevita, naušnice i šešir iz Manga.

Ima Paula jednu novogodišnju želju – kupiti haljinu kod nekog od domaćih dizajnera u kojoj bi vjerojatno na kraju proslave Nove godine, legla u krevet, jela pečeno meso, francusku salatu i zalijevala dječjim šampanjcem.

Na kraju, priznala nam je da je za svaki komad odjeće emotivno vezana te zato pazi da bude dobre kvalitete. Ako joj materijal ne odgovara na opip, taj komad odjeće neće ući u Paulin arsenal, a i od mame je naučila lekciju: ”Izbjegavaj poliester! Ne želiš bazene pod pazuhom!”

Priče o ljudima s najviše stila donose:
Style Zagreb & Croata »

 

Osoba s najboljim stilom u 2017. – kontrolor letenja Alen Kolbas