Prošećite ovaj tjedan Laubom – čeka vas zanimljiva Šuma

Zanimljiva izložba umjetnice Ane Ratković Sobote Šume

 

Zanimljiva izložba umjetnice Ane Ratković Sobote pod nazivom “Šume” pobudila je veliki interes javnosti te su u Laubi – kući za ljude i umjetnost odlučili tu izložbu produžiti sve do 21. 2.

A zašto je ova izložba zanimljiva i zašto biste je trebali pogledati već danas?!


U ciklusu svojih radova Ana nas nakon “Planine” ovaj put vodi kroz “Šume” gdje predstavlja ulja na platnu, koja se dimenzijom prostiru i na 6-metarska djela. Pa osim mentalnog putovanja koje proizlazi promatrajući detalje i strukturu radova proučavanje ciklusa traži i vaš fizički angažman da se “prošetate” ispred svakog platna.

Doživljaj naslikanog mijenja se ovisno o udaljenosti od slike. Ako sliku promatramo izbliza, zapažamo mnoštvo ekspresivnih linija i točaka, gotovo apstraktnu površinu urezanu u debeli nanos boje. No, odmicanjem od slike, ona poprima hiperrealistična obilježja.
Svi naslikani putovi u „Šumama“ vode k ponovljenom zaključku da se autorica najugodnije osjeća okružena zelenilom koje koloristički prilagođava subjektivnom dojmu, slikajući tako ljubičasta i narančasta stabla.

Osim radova likovne umjetnice Ane Ratković Sobote do 21. veljače 2018. u Laubi – kući za ljude i umjetnost mogu se pogledati još dvije izložbe Stipan Tadić – Hrvatske planine te Nestalni postav #34, a riječ je odabranim djelima iz Laubine kolekcije.
 

Zanimljiva izložba umjetnice Ane Ratković Sobote Šume

 

Više: www.lauba.hr