Tenisice kakve smo vidjeli na Đurđi Tedeschi osvojile uličnu modu

tenisice Balenciaga, Đurđa Tedeschi

Đurđa Tedeschi


Ne treba ih posebno predstavljati jer o njima još od prošlog proljeća doslovno bruji modni svijet. Verziju slip-on tenisica koju je u kolekciji za proljeće 2017. izbacila francuska moda kuća Balenciaga postale su jedan od najpoželjnijih komada u uličnoj modi, a tenisice inspirirane Balenciaginim modelom bit će apsolutne vladarice ulice ovog proljeća.

Nametnule su se laganom elegancijom, izdvojile iz mase, povezale udobnost i ekstravaganciju te jednostavno zavele. Njihova zavodljivost leži u uskoj ”čarapi” koja glumi tenisicu te upečatljivoj bijeloj gumenoj peti. Inače čarapa čizmice koje su svoj pohod na modu započele prošle godine, također su stigle iz Balenciagine dizajnerske radionice, a dobile su titulu najseksi trendovske obuće. No iako su iz istog ”čarapa klana” tenisice su ipak individualni igrači. One ne ciljaju prvenstveno na seksepil već na ono što mnogi žele – novi, drugačiji pogled.

Balenciagin model tenisica vidjeli smo prošle godine na gđi Đurđi Tedeschi » koja ih je u dnevnoj kombinaciji elegantno spojila sa suknjom na falde, strukiranim sakoom sa zavrnutim rukavima te finom damskom torbom, a šilterica od crnobijelog tvida s karo uzorkom, moderni dizajn naočala i velike pločaste naušnice dale su cjelopuknom izgledu dozu ekstravagancije koju gđa Tedeschi pomno njeguje.

 

Street style verzije za ovo proljeće

Bilo je za očekivati da će se mnogi street style brandovi inspirirati Balenciaginim modelom i ponuditi svoju verziju ovog trenutno najpopularnijeg modela tenisica.

Zarine su stigle u crvenoj, a crna varijanta ukrašena je šljokicama:

tenisice Zara

Zara

tenisice Zara

Zara

 

U Office shoes dućanima pronašli smo model za muškarce >>

tenisice Office shoes, Skechers

Skechers, Officeshoes.hr

 

 

A ovo je trenutna ponuda u web trgovinama koja će u danima koji dolaze tek biti preplavljena ovim modelom:

 

Styling dvoboj: Tim beretka ili “baker boy” kapa »