Zašto trapezice uvijek izgledaju moćno

trapezice Zara zagrebačka špica


Ženski urbani izgled koji nam u posljednje vrijeme često zapadne za objektiv su trapezice u kombinaciji s kratkim kaputom ili bundicom. Dok u ljetnim kombinacijama uvijek naglašavaju hippie-boho stil, zimi ostavljaju sasvim drugačiji dojam, bez boemskog prizvuka, već u pravi plan stavljaju elegantnu damsku siluetu.

Iako se sjajno kombiniraju s kratkim kaputima ili bundicama jednako dobro se slažu i s duljim kaputima kada se u cijelom stylingu vidi samo trapezasti dio hlača. Inače govorimo o trapezicama uskog kroja u gornjem dijelu koje su najčešći model koji viđamo na ulici.

Za proljetnu sezonu, kako smo vam već prije nekoliko dana pokazali, dolazi drugačiji tip trapezica sa širokim nogavicama i općenito predimenzioniran », no ovaj ”klasični” tip koji je dosta prisutan na našoj uličnoj modnoj sceni ne može biti out. On komplimentira žensko tijelo, daje obline tamo gdje vam možda nedostaju, vizualno izdužuje noge iako često očekujemo suprotno, no ove traperice (i ne samo traperice, već ovaj model hlača) itekako je friendly sa ženskim tijelom.

Model trapezica koji najčešće vidimo na zagrebačkoj špici je iz Zare i to je ustaljeni model koji se s malim stilskim preinakama dolazi u svakoj kolekciji.

trapezice Zara zagrebačka špica

 

Ako ih dosad zbog bilo kojeg razloga niste nosili, čak niti probali, evo izvrsnih ženskih outfita koje smo proteklih dana zabilježili u Zagrebu koji vam mogu poslužiti kao dobra inspiracija, a i nekoliko modela trapezica koje trenutno možete nabaviti.

Inače, trapezice i visoke potpetice se jednostavno vole, bez obzira nosite li ih tako da dosežu gotovo do poda ili izaberete kraći kroj trapezica, pa čak i one tričetvrt duljine. I s ravnom obućom mogu izvrsno djelovati, ali takva silueta je ipak malo zahtjevnija što se tiče oblika tijela. Potpetice i trapezice su ipak sigurnija kombinacija za stvarno izvrstan izgled.

trapezice Zara zagrebačka špica

trapezice Zara zagrebačka špica

trapezice Zara zagrebačka špica

 

Prekopali smo online dućane, evo kakve sjajne modele smo pronašli:

 

Pogledajte također: Odličan styling gđe Đurđe Tedeschi u podvrnutim trapericama i zelenom baloneru »