Zgodan, odlučan, profinjen. Odmjeren od glave do pete!

odvjetnik Antonio Đureta Instagram

Antonio Đureta, odvjetnik

 

@don.antoniodureta – tako glasi njegov Instagram profil. I mi ćemo ga u ovoj priči oslovljavati s ”Don Antonio”. Prefiks don nije se tu našao zato što ovaj simpatični mladi čovjek pripada nekom od svećeničkih redova, već je riječ koja na romanskim jezicima najbolje opisuje Antonijev stil života. Naime, na španjolskom i talijanskom riječ don znači gospodin ili častan čovjek. Fine manire i uglađeni stil, ono čemu Antonio pridaje pažnju, a kao veliki ljubitelj Italije i Španjolske odlučio je da će se tako zvati na Instagramu.


Primijetili smo ga tj. bolje rečeno ulovili objektivom prije nekoliko dana kada je sa svojom aktovkom, u fino krojenom bež kaputu jurio preko Cvjetnog trga. Poslijepodnevna špica, vraćao se s posla. 26-godišnji pravnik Antonio Đureta radi kao odvjetnički vježbenik u Odvjetničkom društvu Todtling & Partneri, jako voli svoj posao, a uz njega i onaj cijeli niz sitnih detalja koji se pripisuju ovoj struci. Mi ćemo se naravno i zadržati na tim sitnim detaljima.

Pa idemo redom (sve smo ga ispitale): kaput, hlače i cipele su iz Zare, a košulja, sako i kravata su Esprit. Najčešće zalazi u Zaru i Mango jer su njihova odijela odličnog kroja, dobre kvalitete i prate trendove, a za casual varijante voli Pull & Bear te isto Zaru.

 

 

”Moram priznati da ne provjeravam sastav materijala kada kupujem odjeću, važno mi je samo da se ugodno osjećam u odjeći i da mi dobro stoji”, tipično muški rekao nam je don, za razliku od nas žena koje (opravdano) odvažemo svaki postotak pojedinog materijala u sastavu odjeće.

U šoping ide sam, ne treba mu pomoć u odluci što od odjeće kupiti jer Don si već prethodno vizualizira u glavi što mu treba i kako želi izgledati pa spreman dođe na teren. Inače, gentlemanski stil izraženije je počeo njegovati prije par godina kada je krenuo na fakultet. Tada su košulja, sako i cipele postale njegov su uobičajeni dnevni outfit. Između traperica i hlača od odijela on bira ovo drugo:

”Znam da to zvuči pomalo čudno, ali meni je osobno ugodnije u odijelu i osjećam se na neki način moćno. U pravom odijelu ne može biti neudobno”, rekao nam je samouvjereno don Antonio.

 

Fine manire

Mi žene naravno padamo na fine manire, no pitali smo don Antonija, ima li i gentlemanski stil odijevanja prednost kod žena…

”Većina žena odlično reagira na moj stil, od cura na ulici pa do teta na šalteru. Kao što mi muškarci volimo vidjeti sređenu ženu kako hoda samouvjereno gradom, tako i žene, pretpostavljam, vole vidjeti sređenog muškarca. Gentlemanski stil je nešto što nikada ne izlazi iz mode.”

Modni uzor mu je izmišljeni lik, Harvey Specter, odvjetnik kojeg u popularnoj seriji “Suits” glumi Gabriel Macht. Harvey u seriji nosi savršeno krojena Tom Fordova odijela. Za don Antonija, upravo je Specter ikona stila i slika načina života modernog gentlemana, ali i bogatog odvjetnika te partnera u odvjetničkom društvu, a to je ono gdje se naš Don vidi za par godina.

 

 

O kosi…

Pričali smo kratko i precizno, onako kako i izgleda njegova frizura o kojoj već godinama brine frizer Darko iz Koprivnice, odakle inače dolazi naš hrvatski Harvey Specter. Don Antonio ZNA TOČNO kojim šamponom pere kosu, nije to samo prvi koji padne pod ruku. Pere je svakodnevno, počešlja i osuši fenom, a preparate za zaštitu kose od visokih temperatura ne koristi. Kosa mu je gusta i lako se održava, malo gela i laka za kosu je sve što još ide na njegovu urednu frizuru.

 

 

Kod don Antonija sve je čini se uredno i “pod špagu” pa smo mu pokušali naći slabost, sigurno je pretjerao s kupnjom kravata ili bar maramica:

”Kravata imam dvadesetak, a maramica više od deset, ne znam točan broj. No nikada dovoljno kravata i maramica” rekao nam je na kraju i svoje predstavljanje završio omiljenom izjavom Harveyja Spectera:

“Work until you no longer have to introduce yourself”.

 

 

Besprijekornom stilu kao i lijepoj kosi godi Dercos!

Za ovog finog gospodina nismo mogli ništa drugo nego skupa s Vichyjem odabrati pravu njegu za kosu s kojom će ovaj muški stil ostati besprijekoran!

Inovativna gel tekstura šampona Vichy Dercos Micro Peel zelene boje, zanimljiva je jer razvija finu i laganu pjenu koja ostavlja osjećaj svježine te zahvaljujući djelovanju navedenih aktivnih sastojaka čini kosu mekom, laganom i podatnom za oblikovanje.

U stresnim periodima treba posebno biti pažljiv kod odabira njege za kosu, zato će kosi goditi posebno odabrana njega za osjetljivo vlasište poput šampona Dercos Sensitive.

Dercos Sensitive šampon za osjetljivo vlasište, pogodan je za često pranje kose. Riječ je o formuli bez sulfata koja nježno pere kosu i vlasište, ostavljajući osjećaj ugode. Trenutno djelovanje osjeti se već nakon prve primjene, a proizvod je namijenjen jednako muškoj kao i ženskoj kosi!

Više o ostalim Vichy proizvodima za vrhunsku njegu kose doznajte na ovom linku »