Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić – ona krade njegove jakne, a on obožava njezin “ćušpajz” stil

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić - ona krade njegove jakne, a on obožava njezin "ćušpajz" stil

Lidija i Kazimir Lešić

 

Kada o stilu i modi razgovaramo s parovima, muškarci se obično džentlmenski povuku u sigurniju zonu, a žena je ta koja odgovara za oboje. No ovaj put, u razgovoru s influencericom i manekenkom Lidijom Lešić i njezinim suprugom Kazimirom Lešićem bilo je malo drugačije. A mi smo potpuno uživali slušajući kako o Lidiji zaljubljeno govori njezina najveća ljubav, najiskreniji kritičar i, ako ne najbolji, onda sigurno najstrpljiviji fotograf, Kazimir.

Lidija i ja smo zajedno doslovno pola njezinog života, u vezi smo 16 godina, od toga 6 u braku. Ona je magistra prava, a ja ekonomije”, kaže nam Kazimir koji se s Lidijom nedavno vratio s putovanja kroz Jugoistočnu Aziju u kojoj su proveli zimu, a planiraju se ponovno vratiti, čim kod nas zahladi.


Obožavaju taj dio svijeta, a kako su oboje zimogrozni cilj im je živjeti 6 mjeseci, onih od studenog do travnja, u tropskom dijelu svijeta kako bi zaobišli našu ledenu zimu. To im, na sreću, omogućava posao kojim se bave – Kazimir je vlasnik agencije za nekretnine, uz nju iznajmljuje i apartmane u centru Zagreba za dnevni najam. Lidija je samo nakratko zašla u pravne vode, ljubav prema modnom biznisu je pobijedila i odlučila se razvijati u tom smjeru.

Teško im je izdvojiti zemlju koja ih je najviše oduševila. Prošli su put proputovali Vijetnam, Kambodžu, Tajland i Burmu, no kada bi morali izabrati jedan grad u kojem bi živjeli bio bi to Bangkok. Jedini je problem što u tom dijelu svijeta nema limunade bez šećera jer ako ne želiš šećer, dobit ćeš je posoljenu, treće opcije nema.

No sugar, no salt, no everything, no good, madam”, tako bi Lidiji ljubazno objašnjavali kada bi joj umjesto šećera kojeg je molila da ga izostave, dodali sol u limunadu. Sve ostalo bilo je znatno ukusnije pa se najesen ponovno vraćaju u Tajland i Vijetnam, a ovaj put na redu je i Laos.

 

Tko je bolji fotograf, a tko model

Zabilježene trenutke s njihovih putovanja gotovo smo religiozno pratili na njihovim Instagram profilima @lesiclidija & @kazimir.lesic pa nas je zanimalo kakav je tko, kada je u pitanju fotkanje. Kazimir kaže da su njih dvoje uhodan tim, a on osobno ima već dosta ”okidanja” u prstima pa sebe skromno naziva poluprofesionalcem:

”Ja sam iza objektiva gotovo na svim fotografijama na Lidijinom Instagramu. Ona me naučila trikovima i usudio bih se reći da sam sada poluprofesionalac. Uhodani smo i naša snimanja ne traju dugo: naprijed-nazad, korak-dva, čučni-stani i gotovo 🙂 . Moram priznati da je i Lidija sve bolji fotograf. Na početku su mi iz glave stršale kojekakve bandere i vršci tornjeva crkvi, ali sada više ne. Dobra je.”

Oboje su se složili da je Kazimir ipak strpljiviji što se fotografiranja tiče, no Lidija zna formulu kako iz Kazimira izvući najbolje – prvo ga odvede na kavu i doručak i onda može sve.

 

Stil odijevanja i međusobni savjeti

”Naši garderobni ormari su u različitim sobama pa kada izađemo u hodnik pred ogledalo, nerijetko smo slučajno stilski usklađeni, ali ne dogovaramo se što odjenuti, eventualno kažemo – casual ili elegancija”. No to ne znači da međusobno ne pitaju jedno drugo za savjet, priznali su nam oboje.

Lidija je vaga po horoskopu, pa u tom duhu i jako neodlučna, no ima tu sreću da joj je Kazimir najbolji i najiskreniji kritičar, ”on ima iznimno istančani modni ukus jer je vizualan tip i esteta”.

”Mislim da se zapravo zrcalimo, ipak smo skoro 16 godina zajedno”, kaže nam Lidijin najbolji modni savjetnik.

 

Zašto su se jednako odjenuli

Obje maskirne jakne koje su nosili kada smo ih sreli su u stvari s muškog odjela, kupljene isti dan u Pull&Bear-u. Lidija, naime nerijetko ”krade” Kazimirove sakoe, hudice i jakne, a Kazimir koji najčešće nosi klasiku i sportsku eleganciju ipak jako voli Lidijin ”ćušpajz” stil, kako ga on zove:

”Iz dame u štiklama za tren se pretvori u casual sportsku curu. I sve ona to zna nositi… iznenadim se i sam kako spretno ‘nabaca’ na sebe komade i super izgleda. Zato i kažem ćušpajz.”

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić

Stylish par: Lidija i Kazimir Lešić

 

Što stylish cure sada kupuju »

Vrijeme je za kavu!

pročitajte »