Ljudi iz mode rado pričaju o beauty tretmanima, a ovaj s japanskim algama su nam mnogi hvalili!

tretman s japanskim algama IM Estetica

The Beauty Kitchen, IM Estetica

 


S ljudima koje fotkamo za street style razgovor uvijek započne o modi i odjeći, a najčešće završi na kozmetici, doduše nekad i na ljubavnim temama, no o tome nekom drugom prilikom!
Dobar stil koji volimo uloviti ne počiva samo na garderobi već uključuje niz elemenata, od kojih su njega i šminkanje itekako bitni.

Neke od najboljih beauty savjeta doznali smo upravo na ulici. Jedna nam je 18-godišnjakinja otkrila najbolju kombinaciju jeftine nude olovke za usne i ruža u boji mesa koji ostaje satima na usnama. Zubarica koja voli minimalistički look iscrtava najbolje obrve, trgovkinja iz high-street dućana preporučila nam je najbolji drogerijski puder koji ona koristi godinama i od kojeg joj koža blista kao porculan!

Street style je riznica dobrih beauty savjeta i mi ih zdušno crpimo. Tako smo nedavno u potrazi za stvarno dobrim tretmanom za njegu lica dobile preporuku da zavirimo u pravu kuhinju ljepote – The Beauty Kitchen u Zagrebu. Zapravo se radi o kozmetičkom salonu IM Estetica » koji se nalazi u prizemlju poslovnih nebodera u Strojarskoj 16, a uređen je vrlo moderno i zanimljivo s prostorom za njegu te ugodnim “barom” za manikuru.

Ovaj salon je posebno poznat po coffee-break tretmanima jer u petnaestak minuta i za 80 kn dobijete brzinsku njegu koja, ovisno o paketu tretmana, uključuje čišćenje, masažu, hidrataciju uz kvalitetne serume i koktele vitamina, te njegu s uvijek popularnom hijaluronskom kiselinom. Imaju i megapopularni tretman kisikom – coffee-break oxy – koji, da možemo, radili bi skoro svaki dan jer je jako ugodan, a rezultati su vidljivi automatski!

Mi smo po preporuci odlučile isprobati specijalni tretman s japanskim algama namijenjen regeneraciji kože nakon tridesete, a u kojem se koža pripema oxy tretmanom. Zove se ”Niponic”, a radi se s dvije vrste algi koje se direktno stavljaju na lice jer se pokazalo da one bogato hrane kožu kalcijem, željezom, kalijem, natrijem, izrazito visokim udjelom vitamina B što u kombinaciji s kvalitetnim serumima kožu nahrani “moćnom porcijom” blagotvornih sastojaka. I namijenjen je jednako muškoj i ženskoj koži!

Rezultat je bio očekivano izvrstan! No ono zbog čega smo se odlučile isprobati ovaj tretman koji ćemo vam u narednim redcima detaljno opisati je učinak zaštite kože od daljnjih foto-oštećenja što je definitivno dobar potez uoči ljeta. Isto tako tretman ima i vrlo kvalitetan anti-age učinak pa bore budu manje vidljive. Kako spadamo u grupu žena koje se “muče” s flekama od sunca i nakon puno pokušaja da ih se riješimo shvatile smo da jedina stvar koju možete napraviti je zapravo zaštiti se od nastajanja novih, ovaj tretman upravo služi ojačavanju barijera u slojevima kože koje će je obraniti od novih flekanja.

Specifičnost tretmana je da se djelovanje bogatog miksa seruma i algi pojačava tretmanom kisikom te regenerativnim učinkom LED maske koja ubrzava upijanje sastojaka u kožu.

Evo kako izgleda tretman, usput fotkale smo svaku fazu:

Niponic tretman u IM Estetici započinje temeljitim čišćenjem lica i pilingom, nakon čega se primjenjuje tretman kisikom. Dok vam upuhuju kisik po licu – rade to s raspršivačem koji je vrlo ugodan, a osjećate se kao da vam je lice u nekoj mini autopraonici. Osim kisika, u kožu se upuhuju serumski boosteri kombinirani prema tipu kože. Za svakog klijenta individualno naprave serumski miks od proizvoda vrhunskih kozmetičkih kuća poput Bocassy, Doctor Babor i Dermalogica.
Na tako pripremljenu kožu stavljaju dvije vrste algi – Kombu i Nori. Mineralno djelovanje iz algi u ovom tretmanu potiče se 15-minutnim odmaranjem pod LED maskom. Dok vi odmarate, ako vas netko gleda ili fotka izgledate ovako – kao Darth Vader na spa tretmanu.

Iako izgleda kao scena iz science-fiction filmova zapravo je riječ o ugodnom tihom trenutku u kojem se na nekoliko minuta odmarate pod djelovanjem obloga od zelenih Nori algi, a dok traje taj opuštajući tretman dodatno ćete uživati jer će vam napraviti ugodnu masažu ruku.

Nakon drugog tretmana Kombu algama lice i vrat će vam dodatno izmasirati te zaštiti kremom sa zaštitnim faktorom.

A kako izgledate kad izađete iz The Beauty Kitchena – kao da ste tjedan dana bili na spa odmoru na kojem ste jeli samo fino egzotično voće, pili smoothieje od najzdravijih sastojaka i dobro se naspavali. Tako se može opisati taj odmorni, nahranjeni sjaj koji je odmah vidljiv na licu, a osjetite ga još danima jer koža izgleda vitalnije i zategnutije.

Tjedan dana nakon tretmana koža i bez pudera izgleda ujednačeno, lice blista, bore ostaju jedva vidljive i što je najvažnije ne brojite nove sunčane fleke.

 

tretman s japanskim algama IM Estetica

tretman s japanskim algama IM Estetica

čišćenje lica

tretman s japanskim algama IM Estetica

piling lica

oxy tretman s boosterima tretman s japanskim algama IM Estetica

oxy tretman s boosterima

oxy tretman s boosterima tretman s japanskim algama IM Estetica

boosteri i serumi koji se koriste u tretmanu s japanskim algama

tretman s japanskim algama IM Estetica alge Nori

stavljanje “obloga” od zelenih algi Nori

tretman s japanskim algama IM Estetica alge Nori

tretman s japanskim algama IM Estetica LED maska

LED maska

tretman s japanskim algama IM Estetica LED maska

tretman s japanskim algama IM Estetica masaža ruku

masaža ruku dok djeluje LED maska

tretman s japanskim algama IM Estetica

priprema lica za drugu turu algi

tretman s japanskim algama IM Estetica Kombu alge

nakon zelenih stavljaju se crne Kombu alge

tretman s japanskim algama IM Estetica

tretman završava ugodnom masažom lica i vrata

tretman s japanskim algama IM Estetica

tretman s japanskim algama IM Estetica The Beauty Kitchen

tretman s japanskim algama IM Estetica The Beauty Kitchen

tretman s japanskim algama IM Estetica The Beauty Kitchen

 

Japanski Niponic tretman u IM Estetici » trajao je ukupno 60 minuta, a cijena mu je 700 kn, definitivno opravdanih i blistavo uloženih.