Zgodan i pobožan, a sad ga upoznajte – Leon Tomić

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb

 

Srele smo ga u Gundulićevoj ulici u Zagrebu nakon pobjede Hrvatske nad Engleskom u Rusiji. Cijeli grad bio je na nogama. Na vrhu gdje Gundulićeva izlazi na Ilicu (našim terminom – kod Zare) skupina dobro raspoloženih dečki dočekivala je svaki auto koji bi tuda prošao, opkolili bi ga s bočnih strana te auto i putnike dobro ”naljuljali”. Svi su se smijali i zabavljali. Ozbiljne face se nije moglo sresti te noći. I onda je nastupao on. Visok, nabildan, dobro raspoložen i čini se pobožan. Vozaču u ”izljuljanom” autu bi pristojno pokazao da se još malo zaustavi, a on bi rukom umočio u čašu piva, blagoslovio auto i putnike, onako s dostojanstvom, te pristojno pokazao da prođu dalje.


 

 

Style Zagreb se srećom našao u blizini da ove trenutke zabilježi kamerom, a video u kojem zgodan frajer pivom blagoslivlja navijače nakon maestralne pobjede hrvatskih Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji izazvao je salve simpatija, ali i komentara, a jedno od najčešćih bilo je:
”Zna li netko tko je on?”

 

Evo ga opet da nam se predstavi…

Leon Tomić ima 22 godine, visok je okruglo dva metra, za isklesano tijelo zaslužna je košarka kojom se profesionalno bavi od svoje 17. Jedno vrijeme igrao je u Americi, a sada je sretan u Italiji gdje igra za Sustinente iz Mantove. Omiljena talijanska riječ mu je ”fame” što znači gladan.

Istina, kad je već u Italiji, bliže je od nas Rimu i papi pa nije ni čudo što je pobožan. Ali ovdje se više ne zafrkavamo. Leon nam kaže, gdje god se nalazio, uvijek će blagosloviti hranu prije jela.

Pivom će nazdraviti pobjede u košarci, no blagoslov pivom bio je rezerviran samo za pobjedu Vatrenih. Tih mjesec dana Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, kao i svaki Hrvat, proživljavao je emotivno, bilo je suza, a one često prate i vlastite uspjehe:

”Nakon pobjede u finalima zna biti suza. Kroz glavu ti prolaze sve teškoće s kojima si se susretao i koje si morao prevladat’ za taj poseban trenutak.”

Tko je po tvom mišljenju strastveniji kada ju u pitanju navijanje – Talijani ili Hrvati?

Leon: Hrvati su bez dileme najbolji navijači.

Kad se već odmjeravamo sa susjedima Talijanima, reci nam što je s hranom, koja ti je draža – hrvatska ili talijanska? Imaš li omiljeno jelo?

Leon: Hrvatskim jelima nema ravnih, a meni je omiljeni ćušpajz. Ako su u pitanju moje kulinarske sposobnosti onda sam vrhunski za griz i puding. Dalje se ne upuštam.

A kakvi smo što se tiče mode – tko se po tebi muževnije odijeva – Hrvati ili Talijani?

Leon: Hrvati!

Dobro, sad smo stvarno pošteno nahvalili Talijane, cura ti je Talijanka?

Leon: Da, skupa smo 7 mjeseci.

Osim što si zgodan i pobožan, čime si je u stvari osvojio? Jesi li romantičan?

Leon: Komunikacijom možda. Teško mi je govoriti o romantici, ali tu i tamo pustim Petra Grašu, zapalim svijeću, a nekad razbijem bocu o pod… volim romantiku, ali u granicama dobrog ukusa.

Kad smo već kod ukusa, kakav je tvoj modni ukus, jesi li s modom na ti?

Leon: Budući da je moda starija od mene još uvijek smo na “vi” al’ kad narastem prijeći ćemo na “ti”. Što se tiče stila, casual sportski, tu i tamo obučem košulju. Uglavnom sam kupujem odjeću, nekad djevojka uskoči upomoć.

I još da te pitamo, tko se bolje odijeva – Hrvatice ili Talijanke?

Leon: 1:1

A koje su generalno zgodnije (objasni kako znaš i umiješ)?

Leon: Svjestan značaja i opasnosti ovog pitanja moram reći da su meni osobno Hrvatice definitivno najljepše žene, u Hrvatskoj.

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom utakmica navijači vatreni

Zgodan pobožan Leon Tomić košarkaš Style Zagreb blagoslivlja pivom utakmica navijači vatreni

 

Pogledajte također:

Na plažu se ne ide bez dobrog “pekmeza”

vidi više »