Ono kad te Ikea potpuno iznenadi

Novi Ikea katalog 2019

 


Ovaj put razbila je mit o minimalizmu! Da, baš Ikea! Švedski proizvođač uvijek spreman da ponudi jednostavne ideje i maksimalno funkcionalno uklopi namještaj u svaki život bez obzira u kakvom se prostoru on odvijao, skučenom ili ogromnom, živjeli single, u velikoj obitelji, ili u stanu kojeg dijeliš s cimerima.

No, ovaj put s idejama koje nam je upravo pokazala u novom katalogu za 2019. godinu Ikea je ni manje ni više nego ”udarila” po minimalizmu koji nam se nameće kao potreba da očistimo i olakšamo životni prostor jer se to smatra uvjetom za sretniji i uspješniji život.

Ikeino istraživanje života kod kuće pokazalo je kako je ”previše stvari u domu” najveći uzrok stresa kod kuće, ali ako se svega riješite tek tad ste nadrapali jer nećete osjetiti olakšanje nego, naprotiv, tjeskobu. Zato je Ikea ovaj put kreirala dom s rješenjima za pametno sortiranje i odlaganje stvari. Ne morate se nužno rješavati predmeta koji nemaju funkcionalno nego emotivnu vrijednost u vašem životu jer oni vas čine sretnima. Bitno je samo znati kako i gdje ih smjestiti. Ikea je to učinila za nas.

Dakle, jedini katalog na svijetu koji ima svoje vjerne kolekcionare – one koji strastveno čuvaju svaki Ikein katalog (ovo je inače 68. izdanje) ove godine došao je još više u izgledu knjige prepune sjajnih ideja, a ovaj put i priča o životu u 7 različitih sretnih domova.

Prije nego se dokopate svog primjerka, koji vas naravno čeka u najbližoj Ikei, možete ga pogledati online », a mi smo izvukli nekoliko ideja koje su nam se posebno svidjele…

 

Novi Ikea katalog 2019

Novi Ikea katalog 2019

Novi Ikea katalog 2019

Novi Ikea katalog 2019

 

Pogledajte također:

Može li hrvatska ulica prihvatiti skandinavski stil odijevanja

pročitaj više »