Urterkram: skandinavska ljepota obilježava 15. godina u Hrvatskoj

 

Urtekram je nagrađivani danski kozmetički brand koji beskompromisno promiče organsku kvalitetu i održivost. Uz to je i među pionirima eko kozmetike u Hrvatskoj, a povodom 15 godina Urtekrama na policama bio&bio trgovinama pričamo vam ovu hygge priču.
Skandinavci uspijevaju izgledati prekrasno na najhladnijim temperaturama, jakom vjetru i zadržati „glow“ čak i kad dani kratko traju. Uz sve to, uspijevaju biti na vrhu lista najsretnijih ljudi na svijetu.
Osim popularnog hyggea, lakoće i udobnosti življenja, u čemu je tajna? Kao prvo, Dancima je stalo do očuvanja prirode i prirodne njege.
Njihov cilj je da do 2020. kompletna poljoprivreda bude 100% organska i biodinamična, a u tom smjeru krenuli su već davno prije.


Urterkram – „always organic“

Danski Urterkram jedan je od najpopularnijih brandova organske kozmetike i upravo obilježava svoj 15. rođendan u bio&bio trgovinama.
Ima dugogodišnju tradiciju, a od 1972., su jednostavno, kako njihov slogan kaže – Always organic, uvijek organski. Prošle godine dobili su prestižnu nagradu za danski brand koji najviše drži do održivosti.

Od lokalne trgovine do organskog carstva

Lisbeth Damsgaard i Ronnie McGrai počeli su s malom biljnom trgovinom u urbanom Kopenhagenu, koja se uz strastveni pionirski duh, brzo pretvorila u „zelenu“ firmu Urtekram koja mijenja svijet.
Urterkramova tvornica nalazi se u bajkovitim netaknutim dijelovima sjeverne Danske, gdje se od najkvalitetnijih biljnih sastojaka proizvode prirodni šamponi, dezodoransi, sredstva za čišćenje te sve za njegu tijela.

Lijepi proizvodi koji „grle“ kvalitetom

Riječ „urtekræmmer“ je zastarjeli termin za trgovca biljem i začinima, a „kram“ je suvremena danska riječ za prisan zagrljaj.
Naprednom biotehnologijom i organskim sastojcima, Urtekramovi proizvodi postižu visoku ekološku kvalitetu uz posebnu brigu za okoliš i životinje.
“Svi naši proizvodi imaju ekološki certifikat, veganski su i bez nepotrebnih kemikalija poput parabena i drugih sintetičkih konzervansa. Sama priroda i njezine moćne biljke baza su za sve naše proizvode. Tako radimo još od 1972.”, istaknuo je Bo Iversen iz Urtekrama.
Osim vrhunskoj kvaliteti, posebnu pažnju posvećuju prepoznatljivom dizajnu. Zato svaki od njihovih proizvoda obožavamo vidjeti na policama i u kozmetičkim torbicama.

4 kriterija Urtekram kvalitete

Urterkram proizvodi za njegu tijela i kose nisu samo organski, oni su i:
• Veganski – isključivo biljnog porijekla od pomno biranih sastojaka
• Kompletno biorazgradivi – čuvaju okoliš i ne opterećuju ga
• Netoksični –možemo ih koristiti bez straha
• „Cruelty free“ – nisu testirani na životinjama pa ne ostavljaju trag nasilja na koži
U Urterkramu znaju zašto je važno držati do ovih kriterija:
„Od početka smo svjesni činjenice da tijelo apsorbira sve čime ga njegujemo – kao što upija sve čime ga hranimo“, ističe Iversen.
Zato Urtekram biraju oni čiji je izbor beskompromisno ekološki, koji traže proizvode s čistim sastojcima, vrhunske kvalitete i uočljive skandinavske estetike. I maksimalnu ugodu, dakako.
Bilo da izaberete ekstrakte nordijske breze, kokosa, nordijskih bobica, aloe vere, lavande, koprive, ružmarina ili neki drugi, koža i kosa bit će zahvalne na nježnom organskom hygge tretmanu.
U portfelju proizvoda Urtekram nalaze se proizvodi za njegu kose i kože, zubne paste te linija za njegu djece i posebno nježna kozmetika za njegu beba. Cijeli asortiman dostupan je u bio&bio trgovinama.

 

 

Pogledajte također:

Može li hrvatska ulica prihvatiti skandinavski stil odijevanja

pročitaj više »