Zanimljiva izložba na špici koju vrijedi primijetiti – Nevidljivo lice

Ivana Jurić

Style Zagrebu se sigurno ne može dogoditi, kada vidi stylish osobu, da je ne primijeti svojim objektivom. No zanimljivo Nevidljivo lice / Face blindness pokazala je umjetnica Ivana Jurić (@ivanajurich) svojom izložbom koja je upravo otvorena u Studiju Moderne galerije “Josip Račić”, nadomak Cvjetnom trgu.


Ovdje možete sresti Kockara i magarca, Ženu određene dobi, Astronauta, Čovjeka sjekiru… to su samo neki od 12 kolaža (kombinirana tehnika) nastalih tijekom 2018. godine i dva u 2017. prikazanih na ovoj izložbi.

Izložba ove multitalentirane, a ne možemo ne zamijetiti i vrlo stylish umjetnice, otvorena je do 7. listopada 2018. pa vam svakako preporučujemo da svratite.

Nevidljivo lice / Face blindness

Evo što o Nevidljivom licu kaže Ivana Jurić:

„Koncept izložbe kreće od Face Blindnessa, kojeg i sâma imam u blagom obliku. Nije da ne prepoznajem svakoga, nema veze niti sa ljepotom/ružnoćom pojedinca već je u pitanju neki (meni još uvijek nepoznat) sistem pamćenja i eliminacije. Najsličnije tome je nerazlikovanje ljudi druge rase, nepoznavanje njihove geometrije lica…; svi su nam slični dok se ne nađemo u situaciji da duže vrijeme boravimo s istima, treba neko vrijeme da si posložimo puzzle. Nije u pitanju sljepoća već nešto poput nemanja sluha…; čujem pjesmu, ali ne raspoznajem tonove i akorde, to jest ne mogu ih ponoviti u tonalitetu.”

Na otvorenju izložbe bacili smo oko i na ekipu među kojom se našla gđa Đurđa Tedeschi.

Đurđa Tedeschi