Najromantičnija modna priča 

 

Elegantan muškarac s kravatom! Formula je to koja “pali” još od 17. stoljeća kada započinje šarmantna hrvatska modna priča – ona o kravati! Vjerojatno do danas svi znamo da su ovaj trend u svijet lansirali Hrvati, no znamo li kravatu zavezati kako spada, e to je već upitno.


Baš ovaj tjedan, u četvrtak 18. listopada, obilježava se Dan kravate, a kako bolje obilježiti taj dan nego da naučimo vezati ovaj šarmantni modni detalj koji snažno simbolizira muževnost gotovo u cijelom svijetu, no i ženama, kada je nose, daje neupitan seksepil.

 

Ako joj ne pronalaze mjesto u svojoj garderobi i stilu, žene bi ipak trebale znati majstorski svezati kravatu zbog muškarca kojeg vole. Jer posebno je šarmantno što je taj važni element muške garderobe izrastao iz ljubavne priče! I to iz one u kojoj su žene vezale svoj rubac oko vrata voljenog muškarca u znak ljubavi, vjernosti ali i kao simbolični znak zaštite kada su odlazili u rat. Vežući rubac oko vrata svojim muškarcima žene su na jedan indirektan način sudjelovale u globalnom lansiranju ovog lijepog detalja jer upravo su naši domaći dečki u 17. stoljeću bili zapaženi kao vrlo ”stylish”. Svi su u to vrijeme željeli izgledati poput Hrvata. Trend se prvo proširio na francuskom pa zatim i na ostalim europskim dvorovima, a onda postao neizostavan modni detalj sve do danas.

 

Bilo bi nam jako drago da se dečki češće žele odijevati elegantno kao mladić kojeg smo ovih dana “ulovili” na Ilici. Stoga ni ne čudi što su nam se javili iz naše domaće modne kuće CROATA i zamolil nas za pomoć da pronađemo ovog šarmantnog mladića kako bi ga povodom Dana kravate, nagradili jednim primjerkom iz svoje luksuzne radionice!

No za to nam treba mala pomoć da ga pronađemo i dogovorimo ovaj “spoj”. Sve što trebate napraviti je da dečka kojeg smo ulovili na zagrebačkoj špici tagate u komentaru fotke te dodate hashtag #modnispoj s@croatalife.

 

 

Na kraju najvažnije nacionalno modno pitanje: Znate li lijepo svezati kravatu?

Zapratite Croatin Instagram @croatalife  jer sigurno će vam dobro doći tutorial koji ovih dana objavljuju s korak po korak ilustracijama koje pokazuju nekoliko vrsta čvorova i kako ih svezati.

Ipak je to naš modni detalj – morate ga imati i voljeti! A bome znati i kako ga lijepo svezati!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATA (@croatalife) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATA (@croatalife) on

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CROATA (@croatalife) on