Sve zbog jednog muškarca

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Boris Štok, Aljoša Šerić, Miran Kurspahić, Alen Kolbas, Hrvoje Dumančić

 

Gdje su danas gentlemani i jesu li postali izumrla vrsta?!

Petorica šarmantnih muškaraca okupili su se na zanimljivoj tribini intrigantnog naziva ”Sve zbog jednog muškarca” koja je brojnoj publici, u popularnom zagrebačkom okupljalištu Boogie klub, pokušala dati odgovor – gdje su danas ti gentlemani i jesu li postali izumrla vrsta.


Na tribini su diskutirali i raspravljali poznati Hrvati, redom uspješni muškarci, neki od njih posebno prepoznati po svom uglađenom dandy – gentlemanskom stilu, kao što je kontrolor letenja Alen Kolbas, po našem sudu jedan od najbolje odjevenih muškaraca u Hrvatskoj. Uz g. Kolbasa nastupili su glumac i redatelj Miran Kurspahić, kipar Hrvoje Dumančić te dvojica glazbenika Boris Štok, odvjetnika i kantautor Aljoša Šerić. Moderator tribine bio je filmski kritičar i novinar Dean Sinovčić.

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

 

U živahnoj jednosatnoj raspravi, dali su svoje viđenje suvremenog gentlemana, temeljeno na vlastitom iskustvu te iznijeli kakve bi sve osobine, odnosno manire trebao posjedovati današnji muškarac kako bi bili smatran istinskim gentlemanom. Odgovori su se od jednog do drugog međusobno isprepletali i razlikovali, no u jednom su se sudionici tribine ipak složili – gentleman kao takav nije izumro, već se modificirao i prilagodio suvremenom načinu života. On danas može nositi tetovaže i bradu, ali nije ”bad boy” dečko, nego muškarac koji je prvenstveno pristojan. Jer takvi muškarci nikada neće izaći iz mode i samo takvi mogu biti gentlemani. Doduše, dobro dođe i iskustvo i zrelost, jer teško da će muškarac sa svojih 25 godina imati dovoljno izgrađen stil i pogled na život, istakuo je Alen Kolbas.

U zanimljivu raspravu uključila se i mnogobrojna publika, među kojom su najsretniji nagrađeni Croata poklon paketom.

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Alen Kolbas, zaštitno lice Croata kampanje, predao je poklon djevojci iz publike

 

Ova tribina, inače, bila je sjajan uvod u ono što nas čeka za nekoliko mjeseci. Naime, od 5. rujna do 8. rujna u Zagrebu, u Gliptoteci, premijerno će biti održan Gentleman’s fair Zagreb – unique boutique sajam “svijeta” modernog muškarca koji čuva sve vrednote i definicije gentlemana, ali koji u moderno doba pokušava moralne vrednote proširiti i na neke vlastite užitke, s različitim životnim područjima u fokusu; Lifestyle & Fashion, Sport & Wellness, Man’s gadgets, Outdoor & Adventure, Art is passion, Auto – Moto, Gourmet Gentleman’s Club…

Dok željno iščekujemo početak rujna, veselimo se novim tribinama i njihovim novim, zanimljivim sudionicima. Evo još nekoliko trenutaka zabilježenih na tribini ”Sve zbog jednog muškarca”.

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Redatelj i glumac Miran Kurspahić

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Kipar Hrvoje Dumančić i glazbenik Boris Štok

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Odvjetik i glazbenik Aljoša Šerić

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

Kontrolor letenja Alen Kolbas i Ana Josipović (Style Zagreb)

Tribina - Sve zbog jednog muškarca

 

Foto: Marko Lopac