Bluze, bluze, bluze… tako će izgledati proljeće. Evo 16 prekrasnih!

 

Na jednom od prvih poslova, budući da sam bila apsolventica modnog dizajna, starije kolegice često su me salijetale pitanjima što da svakodnevno obuku, što mislim o njihovom oufitu… znate, ljudi vole pričati o modi.


Jedna od onih “intelektualnijih” koja ”ne voli modu, ali želi dobro izgledati”, a inače je imala strast ka kratkim sakoima pa što god je odjenula izgledala je kao tvrda činovnica, pitala me je kakvu odjeću da nabavi, a da ne završi s izgledom djelatnice banke.

”Potraži više bluza, ne košulja, već bluza”, ispalila sam.

Na tu riječ ona se doslovno sa zgražavanjem počela smijati, užasnuta mojim savjetom, ponavljajući riječ bluza. Bila joj je toliko odbojna da je niti jedna asocijacija nije je mogla odvojiti od mentalnih slika neke njezine priproste rodice koja je baš voljela nositi bluze.

Bluza je inače vrsta košulje samo je malo lepršavija, neobaveznija i razigranija. A koja je od njih nastala prva zapravo nije niti bitno. Ono što jest bitno je da taj lijepi ženski komad ima puno mogućnosti kombiniranja u raznim prilikama bilo da ga nosite u nekoj neformalnoj kombinaciji uz jeans ili joj date ulogu u poslovnom outfitu.

Bluzama pašu volani, mašne, vezanje na preklop, razne vrste izreza na ramenima ili na leđima. Lijepe su kad su jednobojne, divne su ako su od tankog prozirnog materijala. One bijele čipkane su trajno važan komad u garderobi svake moderne žene, ženstvene su kad su šarene i prugaste, kao i one cvjetastog uzorka.

Bijela ili bež bluza s tamnim sitnim točkicama ovog je proljeća neodoljiva! Ono što ih čini još ljepšim su krupne naušnice i traperice višeg struka – kroj koji nazivamo mum’s jeans.

U svakom slučaju – ako me bivša kolegica opet pita za savjet što da odjene ovog proljeća rado ću joj ponoviti – kupi si bluzu, honey.

 

Asos

Asos

Asos

Rixo London

Asos

Asos

Self-Portrait

Asos

Asos

 

Bluze iz high street ponude:

 

Dizajnerske bluze:

 

Uz bluze odlično pašu naušnice, a ove su baš lijepe:

 

Styling: Ona je već postala kraljica stila »