Ovo su najpopularnije cipele sezone… i nisu baš svima sjele

Brigita Siništaj damski je povezala slingbacks s podvrnutim trapericama.


Moramo se pomiriti da svi ne vole iste tipove cipela, ali i s činjenicom da svatko od nas na neki način njeguje estetiku ružnih cipela.

Ove sezone dva modela se nameću kao najpopularnija, i što je najbolje, nisu uopće novi modeli. Riječ je o loafericama i cipelama s otvorenom petom tzv. cipelama za starije gospođe. Sinonim za najpoželjnije loaferice su one Guccijeve, a među cipelama s otvorenom petom najpopularniji model su Chanelove koje imaju crni vrh te ostatak cipele u bež boji, dok je potpetica kockasata (blok potpetica).

 

Slingbacks i loaferice

Oba tipa cipela nastali su 50-ih godina prošlog stoljeća.
Model Chanelovih “slingbacks” cipela » osmislila je sama Coco, objašnjavajući dizajn kroz estetsku funkciju – crni vrh vizualno skrećuje stopalo, dio cipele u bež boji izdužuje nogu.

 

High-street dućani vrve i jednim i drugim izvedenicama spomenutih dizajnerskih modela. Upravo takav model (iz Zare) u bež boji snimili smo na studentici Brigiti iz Dubrovnika koja ih je kombinirala uz klasični baloner, još jedan jako poželjan komad, te s podvrnutim trapericama koje su tom elegantnom looku dodale baš zavodljiv touch.

 

Nekoliko slingbacks modela iz webshopova:

 

Pogledajte Chanelov kratki video – slingback cipele u glavnoj ulozi:

 

 

 

Loaferice

Nedavno smo na Style Zagreb Instagramu objavili elegantni dnevni look zgodnog para – on odjeven poslovno klasično, a ona u uskoj tvid suknji duljine do koljena i loafericama. Vrlo brzo su krenule rekacije po pitanju izbora obuće i nije teško zaključiti da lokalni modni želudac loše vari ravne cipele u ženstvenim stylinzima.

 

 

Nećemo ih braniti kako su to najudobnije cipele koje možete zamisliti – udobnost nikad neće biti dovoljno jak razlog da nekim modelima oprostimo dizajn. No njihov forte, premda podjsećaju na bakinu obuću, jest da su sjajan izbor obuće u svakodnevnim poslovnim stylinzima. Pa ako naletie na model koji vam sjeda, ne oklijevajte!

Nama se oba street style primjera sviđaju i volimo zabilježiti ovakve stylinge, a na listu “ako dobijem EuroJackpot” upisujemo prvo Chanelov najnoviji model slingbacks cipelica sa suncobranima.

 

 

Chanel slingbacks »

 

Listi cipela s otvorenom petom pridružujemo i slingbacks s kitten petom koje nisu izostale iz brojnih dizajnerskih kolekcija, a jedne od najljepših su one danskog brenda Ganni ».

 

Ganni slingbacks »

Gucci loafericama, kao i svemu ostalom s Gucci logom », u ovo instagramsko vrijeme popularnost nezaustaljvivo raste. Izvrsno se uklapaju u svakodnevne poslovne stylinge:

Gucci loaferice