Počinju Nesvrstani – prodajni sajam umjetnina u Laubi

 


Navratite u Laubu – od danas pa sve do 26. svibnja kuća za umjetnost i ljude postaje središtem domaćeg tržišta umjetnina na kojem će 11 galerija s više od sto umjetnika izložiti na prodaju najbolju ponudu suvremene umjetnosti, a posjetitelje očekuje i niz atraktivnih glazbenih i filmskih sadržaja, radionica i predavanja.

Na ovom art sajmu predstavit će se i dvije internacionalne galerije – talijanska galerija Marco Antonio Patrizio, koja će za ovu priliku na prodaju izložiti radove svjetski poznatih umjetnika Josefa Albersa, Sama Francisa, Giorgia de Chirica, Lucia Fontane i Pabla Picassa. Druga je AAC International, galerija s austrijskom adresom, na sajmu predstavlja etablirane hrvatske umjetnike mlađe generacije Ivanu Jurić, Stjepana Šandrka, Fedora Fischera i Nikolu Vrljića.

I ove godine predstavlja se najstarija komercijalna zagrebačka galerija Beck, zatim Zen Contemporary Art Gallery, galerija Kranjčar i Galerija Poola, dok po prvi puta gostuje Galerija S iz Koprivnice, usmjerena na prodaju grafika autora i autorica s ovih prostora od 1960-ih do danas, među kojima će između ostalog biti izloženi i radovi Borisa Demura, Eugena Fellera, Ivan Kožarića, Milivoja Bijelića, Jurja Dobrovića, Vlade Marteka.

Lauba će izložiti radove iz svog prodajnog fundusa u kojem se nalaze Marija Ujević Galetović, Gordana Bakić, Đuro Seder, Kristian Kožul, Alem Korkut, Duje Jurić i umjetnički dvojac Tarwuk.

Posebnost Nesvrstanih je i mogućnost pronalaska umjetnine, dostupne ne samo iskusnim kolekcionarima, već i ljubiteljima dobre umjetnosti koji žele imati unikatno umjetničko djelo po pristupačnoj cijeni, a Laubina selekcija izlagača osigurava jamstvo kvalitete umjetničkih radova.

U ovogodišnjem street art programu NESVRSTANI donose nove umjetničke radove koje će stvarati Tea Jurišić, berlinski ulični umjetnik DOME – Christian Krämer, Ana Ratković Sobota, Dominik Vukovića te Ivan Blažetić ŠUMSKI.

U četverodnevnom programu NESVRSTANI će ugostiti CHUI – jedno od najzanimljivijih i najkvalitetnijih postava domaće jazz scene, zatim bend Kensington Lima – novi autorski projekt autora i multiinstrumentalista Josipa Radića koji oduševljava glazbenu scenu, Mikija Solusa, iznimno talentiranog mladog kantautora, nestašnog šansonijera, repera i neobično zabavnog provokatora te brojna imena domaće DJ scene.

Posjetite NESVRSTANE – drugačiji sajam umjetnina, doživite umjetnost na novi način, budite dio nove generacije kupaca umjetnina, družite se s umjetnicima, kustosima, galeristima, drugim istomišljenicima i dobro se zabavite u Laubi!

 

 

 

Pogledajte također:

 

Kako živjeti od rada na Instagramu

Dva Harvardovca imaju rješenje »

Tags