Veja tenisice su potpuni hit, a priča o njima baš cool

trend veja tenisice

foto via: Fashion Me Now

 

Sve češće ih vidimo na špici – nose ih cure, ali i dečki u Zagrebu. O Veja tenisicama pišu New York Times i Vogue. Nosi ih Meghan Markle, Emma Watson, Emily Ratajkowski…
Lagano retro, čini se, vrlo udobne, u nekoliko varijacija jednostavnih modela.
Zašto ove naizgled klasične bijele tenisice s prepoznatljivim V-logotipom različitih boja obožavaju slavne osobe, stilske ikone, it cure, objasnit ćemo vam! Priča o Veja tenisicama je baš cool.


Napravljene su od ”veganske kože”, visoko kvalitetne alternative pravoj koži koja se proizvodi iz otpadaka u preradi kukuruza. Ostatak tenisice proizvodi se iz recikliranih plastičnih boca. Bočice se skupljaju s ulica Rio de Janeira i Sao Paula nakon čega se šalju u tvornicu gdje se gnječe u pahuljice i pretvaraju u vlakna. Za izradu jednog para tenisica potrebne su tri boce. Divlji, gumeni lateks, od kojeg se rade potplati, sakupljen je u prašumi Amazone, a organski pamuk kupljen je od najpouzdanijih proizvođača Brazila.

trend veja tenisice

Ilustracija @matejasucevic

Dakle, Veja brend, osnovan 2005, ponosi se svojim etičkim vrijednostima i zalaganjem za održivi razvoj u modnoj industriji. Osnivači Sébastien Kopp i François-Ghislain Morillion tvrde da su njihove tenisice izrađene su od najkvalitetnijih sirovih, ekoloških materijala koji se nisu našli pod utjecajem kemikalija i kod kojih su procesi zagađivanja okoliša svedeni na minimum.

I još po nečemu je Veja drugačija od ostalih. Generalno se računa da gotovo 70% troškova poduzeća odlazi na oglašavanje brenda. Vejina filozofija je drugačija. Ovaj samoodrživi brend vješto izbjegava tradicionalne metode oglašavanja: umjesto ulaganja u bannere, influencere i ambasadore, plaćene članke i editorijale, Veja osluškuje tržište i teren te ulaže u stvarnost, a ne fikciju. Njihov marketinški alat je isto tako jednostavan, a to je usmena predaja. Ništa jače od nje.

A ništa od ovoga ne dolazi bez cijene. Izrada Veja tenisica košta između pet i sedam puta više od izrade prosječnog para tenisica stoga je i njihova cijena iznad prosjeka u kojem se nalaze tenisice većine high-street brendova. Za jedan par Veja tenisica trebate izdvojiti od 80 do 130 eura odnosno nešto manje od 1000 kuna.

Jednostavne i prepoznatljive, fantastične na cvjetne haljine ili casual traperice. Veja će postati simbolom ove street style generacije. Ako želite uložiti u bezvremenski komad obuće koji ćete s ponosom nositi i za 10 godina predlažemo ulaganje u Veju.

trend veja tenisice

Ilustracija @matejasucevic

 

Mogu se nabaviti na službenim Vejinim stranicama » te na Net-a-Porteru ».

Evo ženskih modela…

I evo muških…

Veja Kids…

Ako vam je broj noge do veličine 39 možete nositi i Veja Kids tenisice koje imaju malčice razigranije detalje, a cijena im je 70-80 eura. Evo i njih…

 

Ovog proljeća na zagrebačkoj špici...

 

View this post on Instagram

 

#streetstyle #streetfashion #zagreb #spring #croatia 📷 @slavicajosipovich

A post shared by *Style Zagreb* (@stylezagreb) on

 

Nose ih domaće it cure: Pamela Smoljanić i Rita Rumora…

 

View this post on Instagram

 

*Bloom with grace*

A post shared by Pamela Smoljanić (@august_xvi) on

 

View this post on Instagram

 

Morning routine @klarapremiumstore #KlaraGreenLine 💚

A post shared by Rita Rumora (@ritarumora) on