Kome treba toliko prozirnih poliesterskih bluza?

košulje zagreb zara ilica Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije

 


Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine proljetne kolekcije brojni su modni mediji najavljivali kao udarni komad u ormaru koji ćete moći godinama nositi i bit će dragocjen dodatak klasičnom stilu.

Ove jeseni samo Zara donosi preko dvadesetak poliesterskih klasika, a i ostali high-street dućani imaju svoje “prozirne igrače” pa je možda dobra prilika da se zapitamo – kome treba još jedan poliesterski prozirni komad, te kako ga i gdje nositi.

Prije nego se osvrnemo na funkcionalnost i upotrebljivost, otkrit ću vam jednu tajnu koja se koristi na modnim snimanjima. Odjeća u editorijalima je vrlo često gotovo pa nenosiva, no završi u editorijalu jer je izrazito fotogenična – može se zanimljivo stilizirati radi kroja, boje ili materijala. I krajnji rezultat izvrsno izgleda. Na fotografiji.

Kada je organdi u pitanju, mogu potvrditi da je izrazito fotogeničan, poseno onaj izrađen od svile koji doista izgleda luksuzno. Iako svila nije baš najzahvalnija za održavanje bar je ugodna za nošenje.

Poliesterski organdi koji zbog izrazito niske cijene danas koriste brojni brendovi, također može izgledati dobro, na fotkama će vjerojatno ispasti odlično, ali u stvarnom životu obući ćete ga jednom, dvaput i vjerojatno će vam se zauvijek zamjeriti.
Jer koliko god bio proziran, ova umjetna tkanina je neprozračna pa se nošenje vrlo brzo pretvori u pravu saunu. A nije ni tkanina koju resi udobnost, dapače, vrlo svojeglavo strši – malo se pomaknete i zataknuta košulja je već iskliznula iz pasice struka.

Nije “žilavost” mana, ona nosi taj skulpturalni šarm, pa mašne i volani atraktivno strše ispod sakoa ili dominiraju u ostalim kombinacijama. No, osim neprozračnog nedostatka ostaju i druga dva pitanja: što odjenuti ispod takvog komada i gdje ga osim ponekad za večernje izlaske još možete nositi.

Styling u modnom editorijalu podnijet će da manekenka bude bez grudnjaka, no kopirati takav look u stvarnom životu nije baš najpoželjnija opcija. A nije ni za Instagram look, jer dobro je poznato da Instagram ne dopušta bradavice!

Proučite li pomnije Zarine fotografije, bradavice nećete vidjeti, možda tek malo naslutiti – jer su naravno photoshopski neutralizirane u postprodukciji.

Od dućana poput Zare, koji proizvodi milijune odjevnih komada, očekivali bismo da nas, uz takve košulje, opskrbe i dodacima koji bi se mogli nositi ispod – npr. svileni negliže topić obrubljen paučinastom decentnom čipkom, ili fini satenkasti grudnjak – bralet… oni bi to mogli, a mi kupci bismo ih nagradili brojnom kupnjom. No njihovi prijedlozi vrlo skromno idu od crnog grudnjaka do bijele potkošulje.

Ne sumnjamo da će ove poliesterske košulje izgledati efektno na fotkama i sigurno privući pažnju, no da ćete uživati u nošenju tog komada plastike, eh tu je sumnju teško odagnati. Pa kada obući poliestersku organdi bluzu?!

Marketinški gledano ovi komadi su odličan PR za brend jer će se kupci u njima rado fotkati i dijeliti fotke na društvenim mrežama, što je za Zaru koja novac ne troši na oglašavanje fantastična promocija. No imajte na umu da promociju vi plaćate, a sutradan ćete opet stajati pred prepunim ormarom i opet nećete imati što odjenuti…

Da podvučemo crtu, naš savjet je – bolje ušparajte tih 150ak ili čak 300 kn koliko pojedine bluze ove jeseni koštaju i kupite si neki kvalitetniji komad.

Evo jedna zgodna igra za kraj – svaki put kad odolite kupnji komada za kojeg ne znate gdje biste i kako nosili upišite si u notes njegovu cijenu. Ta brojka bit će svojevrsna virtualna štednja pa kad se doista pojavi komad vrijedan novaca, provjerite koliko ste uštedjeli tj. niste potrošili u zadnjim šoping pohodima i počastite se.

Tako se gradi ormar s dobrim klasičnom komadima koje ćete stvarno dugo nositi!

 

Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije košulje zagreb zara ilica Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije košulje zagreb zara ilica Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije košulje zagreb zara ilica Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije košulje zagreb zara ilica Prozirne organdi košulje i bluze iz Zarine kolekcije