Hidratnantni noviteti za kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

za kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

Normaderm Phytosolution, prva Vichy hidratnantna rutina za masnu i kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

 

Premda se pojava prištića, bubuljica i akni povezuje uz razdolje puberteta često se s tim problemom kože susretnu žene i u odrasloj dobi.


Prema novijim istraživanjima pojava akni nakon 25. godine pogađa čak 54 posto žena, a kao glavne uzroke dr.sc. specijalista dermatologije i venerologije Ivana Prkačin navodi: hormonalni disbalans i kumulativni utjecaj ekspozoma – stres, način prehrane, zagađenje iz okoliša i UV zrake…

Akne u odrasloj dobi karakteristične su za mandibularni dio lica odnosno područje brade i gornjeg dijela vrata. Nažalost, upravo taj dio lica je teže liječiti od nesavršenosti te je iznimno osjetljivo na prekomjernu proizvodnju sebuma zbog osjetljivosti žlijezda lojnica.

Redovitom njegom u samo dva koraka može se postići izgled pročišćene i zdrave kože. Rješenje je dosljednost u rutini čišćenja i hidrataciji kože – kaže dr.sc. specijalistica dermatologije i venerologije Ivana Prkačin.

Koža sklona aknama traži lagane teksture i nekomedogene proizvode na bazi dermokozmetičkih prirodnih sastojaka, primjerice, kakva je linija Normaderm koja je nadopunjena sa dva nova proizvoda Phytosolution gel za dubinsko čišćenje i Phytosolution dnevna njega s dvostrukim učinkom.

za kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

Normaderm Phytosolution gel za dubinsko čišćenje (400 ml): 120 kn

Normaderm Phytosolution gel za dubinsko čišćenje obogaćen je mineralima i probiotičkim derivatima na bazi blagih surfakanata koji učinkovito uklanjaju šminku, prljavštinu, prašinu i čestice zagađenja, a pritom ne remete prirodni ph kože. Djeluje antibakterijski i protuupalno zbog minerala cinka dok bakar ima pozitivno seboregulacijsko djelovanje, a zahvaljujući probiotičkom derivatu zaštitna barijera kože je obnovljena.

za kožu sklonu aknama u odrasloj dobi

Normaderm Phytosolution dnevna njega (50 ml): 143 kn

Drugi korak u rutini njege je korekcija nepravilnosti i hidratacija Normaderm Phytosolution dnevnom njegom osvježavajuće gelaste teksture sa formulom na bazi: 2 % salicilne kiseline koja djeluje kao lagani keratolitik, to jest ima učinak poput laganog kemijskog pilinga, te 0,2 % – hijaluronske kiseline za hidrataciju, vitamin c za ublažavanje depigmentacijskih mrlja, Phycosaccharide 2%, probiotički derivat Bifidus i 60 % Vichy mineralizirane termalne vode za obnovu i jačanje zaštitne barijerne funkcije kože.