Projekt ljubav!

Ekipa koja stoji iza Project love Tihomir Antunović, Karla Jurić, Matej Jurčević, Valentino Opaček, Lucija Rukavina i Nika-Barišić

 

U dvorani Gorgona zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti održana je premijera zanimljivog video projekta Project Love fotografa mlađe generacije Karle Jurić i Mateja Jurčevića.


Project love osmišljen je kao univerzalni jezik ljubavi, esencija najdubljih emocija i potreba za bliskošću među ljudima. Projekt je jednako tako i krajnji krik za bliskost u doba otuđenosti jedni od drugih. Ovaj umjetnički projekt spaja ljude različitih karakteristika, ali s jednom zajedničkom karakteristikom – beskompromisnosti u ljubavi i težnji za emocijama.

Emocije su naše pogonsko gorivo, one mogu biti razorne, mogu slijediti ustaljene društvene norme, a doziranje emocija je karakteristično za prosječne ljude. Priča li se u Project love o prosječnosti, ili se teži bezrezervnom sljubljivanju emotivnih karaktera, publika je imala priliku ekskluzivno vidjeti na premjeri.

 

”Project love je osviještenost o ljudskoj potrebi za ljubavlju koja nam je svima zajednička. Ljubav je univerzalni jezik svih nas koji nema granica i jedini jezik koji nismo morali naučiti. Ovaj rad prikazuje specifične i intimne trenutke i time evocira emociju u kojoj se svi možemo prepoznati.” – izjavili su Karla i Matej nakon premijere.

Karla Jurić i Matej Jurčević svoju su suradnju započeli tijekom fakulteta, a nastavili raditi na brojim umjetničkim i komercijalnim projektima.

Projekciju ovog video projekta podržali su brojni pripadnici kulturnog i društvenog života poput Anite Dujić, Loredane Bahorić, Ane Vučak Veljača, Jelene Rozge, Tare Rosandić, Tene Jeić Gajski, Katarine Baban, Martine Stjepanović i brojnih drugih.

Paula Puškaš

Lucija Rukavina i Nika-Barišić

Lejla Seferagic, Barbara Barišić i Matea Rozina Nikšić

Klee Baričević i Katja Puškarić

Ivana Vukušić

Ana Vučak Veljača

Marko Tolić

Matej Jurčević i Karla Jurić

Ana Lisonek, Gala Vrbanić, Filip Vajda, Tajana Sokol i Karla Jurić