Zašto su ove Nike tenisice najpoželjniji model sezone

nike tenisice x sacai zelene buzz tenisice green sneakers LDWaffle tenisice veja tenisice street style špica zagreb

 

Tenisice u Zagrebu dosta dobro kotiraju i u domaćim trgovinama se može naći puno aktualnih modela. Ipak, ma koliko one bile važne u urbanom odijevanju, ne možemo reći da smo postali meka za udarne modele. One s hype faktorom zasad se ne mogu nabaviti u Hrvatskoj.


A koje su to tenisice s hype faktorom? Radi se o modelima koji najčešće izlaze iz dizajnerskih suradnji, npr. Yeezy – kreativni tata im je Kanye West, Pharel Williams za adidas… Dolaze u limitiranim kolekcijama, a ponekad ih, čak i uz visoku cijenu, ne možete odjednom kupiti više od jednog para.
Upitate li strastvenog sneaker fana koje tenisice su trenutno ultimativni hit, sigurno će vam reći Sacai x Nike!

Tko je Sacai, gdje se mogu kupiti, koliko koštaju… idemo redom

Brend Sacai je prije 20 godina osnovala Japanka Chitose Abe koja je radno iskustovo stjecala radeći kao konstruktorica i dizajnerica za avangardne japanske brendove Rei Kawakubo, Comme des Garcons i Junya Watanabe. Chitose Abe trenutno slovi za najutjecajniju među japanskim dizajnerima koji inače imaju veliki utjecaj na street kulturu.

Suradnja Sacai i Nike započela je 2015. kada je lansirana stilizirana serija Air Max 95 i Air Jordan 1. A ove godine stigle su Sacai za kojima vlada potpuni hype!

Koloristički model LDWaffle je Pablo Picasso među tenisicama, tako ga inače zove sneaker generacija. Upečatljivi potpis ovih tenisica je dupla swoosh kvačica. Sacai dizjanerica se poigrala dekonstrukcijom i ovim teniscama, uz spomenutu duplu kvačicu, dodala i nove detalje poput duplog “jezika” i stepenastog potplata.

nike tenisice x sacai zelene buzz tenisice green sneakers LDWaffle tenisice veja tenisice street style špica zagreb

tenisice Sacai x Nike LDWaffle

 

Lansiranje tenisica LDWaffle se isčekivalo od početka godine, datum je nekoliko puta pomican no u prodaju su puštene u svibnju, odmah su bile rasprodane, kao i količina koja je ponovno stigla na police u rujnu.

Od početne cijene $155 dolara trenuno se jedino mogu kupiti na sneaker burzama za 500-600 dolara u Americi, a u Europi im je cijena dosegnula 900 eura.

Dakle ove zelene Sacai x Nike LDWaffle tenisice koje su zabljesnule na ovom jako cool dečku u Zagrebu ne možete kupiti nigdje u Zagrebu ili Hrvatskoj.

Ali crne Dr. Martensice pojačane s platforma đonom koje nosi jednako cool cura možete naći u našim dućanima, u ShoeBeDo webshopu koštaju 1669 kn, a model se zove Dr. Martens Jadon DMS Black »

 

nike tenisice x sacai zelene buzz tenisice green sneakers LDWaffle tenisice veja tenisice street style špica zagreb

 

Online: Sacai x Nike LDWaffle tenisice su dostupne na ovom linku:

 

A Dr. Martens crne flatforme mogu se naći i na Asosu:

 

Znate li za Veja tenisice?!

Priča o njima je baš cool »