Lajkajte dok još možete jer lajkovi su počeli nestajati


instagram like stylezagreb špica street style zagreb veja tenisiceInstagram je objavio da će ovaj tjedan početi sa skrivanjem lajkova za američke korisnike. Inače, najava da će lajkove, ne ukinuti, nego ih početi skrivati stigla je iz Instagrama u svibnju ove godine i izazvala negodovanje influencera širom svijeta koji upravo žive, tj. svoje prihode ostvaruju na račun ovakvog društvenog vrednovanja.

No u Instagramu ne odustaju. Kako su i ranije objasnili, lajkanje neće biti potpuno povučeno, ali će biti skriveno. Korisnik će moći vidjeti tko mu je lajkao fotku, no pred drugima će taj ”podatak ostati skriven. Ovime se želi vratiti fokus na same fotografije i video klipove, tj. na sami sadržaj, a broj lajkova više neće biti kriterij ”privlačnosti”. Time će, smatraju u Instagramu, smanjiti negativni efekt mjerenja popularnosti na društvenim mrežama na mentalno zdravlje. Ovime će i ”crno” tržište fejk followera, lajkova i komentara također biti na udaru.

Koliko će nam Instagram biti ”sočan” kad ne budemo mogli vidjeti tko je kome lajkao fotku i hoće li nam lišavanje takve navike pomoći da budemo bolji vidjet ćemo uskoro.

 

Gdje kupiti Veja tenisice?

Otvorili su prvi dućan. Vidi »