Stigao svemirski brod u Klaićevu


Divimo se liječnicima i medicinskom osoblju u Klaićevoj bolnice koji svaki atom svoje energije ulažu da svojim malim pacijentima boravak u bolnici učine što manje traumatičnim. Pregledi, poput magnetske rezonance i CT-a, iako bezbolni, mališanima su zastrašujući i teški zbog velikih, sivih uređaja kojima se zahvati provode.

Upravo iz tog razloga u bolnici su ranije ove godine potražila pomoć kreativne marketinške agencije Izone s kojom su doskočili problemu tako što su uređaj magnetske rezonance oslikali u simpatičnu podmornicu, a prostoriju u kojoj se nalazi u podmorje puno morskih životinja.

Oslikavanje prostorije i uređaja magnetske rezonance bio je pun pogodak! Djeca pregledu pristupaju  s manje tjeskobe i straha, više opušteno i zainteresirano. Uređenje je dovelo čak do smanjenja korištenja opće anestezije na nekoj djeci koja sada svojevoljno i svjesno ulaze u MR podmornicu.

Novi projekt je oslikavanje prostorije i MR uređaja u veselu i razigranu svemirsku letjelicu

„Suradnja s bolnicom i rad na projektu jedan je od onih projekata koji ispunjavaju srce jer sve što radimo za Bolnicu radimo volonterski, s ciljem kako bi mališanima boravak u bolnici bio što ugodniji. Super je saznanje da baš svatko od nas može pomoći na neki način, bez obzira na obrazovanje ili struku. Mi pomažemo maštom!“ – rekla je Eva Mladiček iz agencije Izone.

Zbog super rezultata i pozitivnog utjecaja na pacijente, Bolnica i Izone odlučili su nastaviti projekt te je sada došao na red CT uređaj. Lansirali su ga u svemir! Uređaj je pretvoren u svemirsku letjelicu, a cijela je prostorija postala svemirsko prostranstvo puno šarenih planeta, satelita i zvijezda. Pokazali smo djeci da nema granica i da je svemir nadohvat ruke.

Njena kolegica, Marina Cumbo, bila je zadužena za dizajn projekta. „MRI podmornica je bio prvi projekt takve vrste na kojem smo puno naučili. Tehnička izvedba nije jednostavna i postoji puno sitnica i malih dijelova koje sve treba pripremiti da čine skladnu cjelinu. Ipak, motivacije u ovakvim projektima nikada ne fali tako da to ne predstavlja neki problem. Svemirska letjelica kao naš drugi projekt je nešto kompliciranija jer smo, uz sam uređaj, oslikali i cijelu prostoriju u kojoj se nalazi. Pazili smo da sve bude veselo, razigrano i simpatično kako bi razvedrilo djecu u njihovim teškim trenucima“ – izjavila je dizajnerica Marina.

 

Eva Mladiček i Marina Cumbo

Marina Cumbo

Potraga za dobrim kaputom!

Evo 15 zanimljivih…

Tags