Ako hoćete znati koje su tenisice hit samo pogledajte što nose dečki u Zagrebu!

zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice Alexander McQueen Oversized Sneaker

On nosi tenisice koje su ove godine najviše guglane, provjerite u nastavku koje su…

Kultura nošenja tenisica jedno je od najjačih obilježja ulične mode, a najpopularniji modeli su oni do kojih je gotovo nemoguće doći. Upravo takve modele viđamo na ulici u Zagrebu – one koje jedva možete više igdje kupiti. Bar ne po cijeni po kojoj su puštene u prodaju jer se radi o najpopularnijim brendovima, modelima, suradnjama dizajnera i sneaker kuća.


Potvrđuje to i izvještaj poznatog shopping agregata Lyst koji je upravo objavio godišnju analizu trendova, najtraženijih brendova i influencera, onoga što se traži i najviše kupuje online.

Lyst izvještava da se najvažniji trendovi događaju u streetwear kategoriji, no iako dress code iz sezone u sezonu postaje ležerniji to ne znači da je izostao luksuz. Štoviše, upravo ekskluzivnost i luksuz obilježavaju brojne street style kolekcije, među kojima važnu ulogu ima sportska odjeća i posebno obuća, odnosno tenisice.

2019. godina bilježi rast od 39% u prosječnoj cijeni kupljenih tenisica što znači da je par novih tenisica kupac ove godine platio 192 dolara umjesto 138 dolara što je ranije bila prosječna cijena. Preračunato u kune – kupac je danas spreman platiti oko 1200-1300 kuna za cool par tenisica, a ranijih godina prosjek potrošnje kretao se oko 950 kn.

Najtraženiji brend u 2019. je Off-White! Kreacije dizajnera i DJ-a Virgila Abloha imaju snažan hype, a njegova suradnja s drugim brendovima (nedavno je lansirana posebna kolekcija koju je izradio za Ikeu) redovito privlači veliki interes.

 

Off-White x Nike

Off-White x Nike su jedna od uspješnijih suradnji koja postoji od 2017. godine. Tenisice iz te kolaboracije rasprodaju se u kratkom roku, a kasnije ih se može samo uloviti na sneaker burzama ili npr. na e-bayu po desetostruko većim cijenama.

 

Off-White x NIke Blazer Mid 'All Hallows Eve' zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice

Off-White x NIke Blazer Mid ‘All Hallows Eve’

zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice Off-White x NIke Blazer Mid 'All Hallows Eve'

Off-White x NIke Blazer Mid ‘All Hallows Eve’

Model tenisica koji smo vidjeli na zagrebačkom street styleu je Off-White x NIke Blazer Mid ‘All Hallows Eve’, lansiran potkraj prošle godine, kada je koštao oko 130 dolara. Danas se cijena ovih tenisica u specijaliziranim trgovinama ili na eBayu penje i do 1700 dolara, bile nove ili već malo iznošene!

 

Top suradnja Saccai x Nike

Znači, podaci Lysta kažu da Gucci ipak nije najjači brend, nego je Off-White. Iznimno su popularne i tenisice Saccai x Nike proizašle iz suradnje s japanskom dizajnericom koje su u 2019. zabilježile porast u pretraživanju od 344%! Sneaker generacija naziva ih još  Pablom Picassom među tenisicama, a kako izgledaju mogli ste vidjeti također na zagrebačkom street styleu »

COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck Taylor All Star ’70

U utakmici hit modela je i Conversova legendarna visoka tenisica Chuck Taylor All Star ’70. Model koji smo zabilježili na ulici dolazi iz suradnje brenda Convers s avangardnom dizajnerskom kućom Comme des Garçons. Crne ili krem bijele visoke tenisice dobile su “crveno srce” što je zapravo prepoznatljivi logo Comme des Garçons linije Play.

zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice <strong>Marko Medić</strong>, poznatiji kao lifestyle blogger www.instagram.com @ father_of_djordje nosi model tenisica COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck Taylor All Star '70

Marko Medić, poznatiji kao lifestyle blogger @ father_of_djordje nosi model tenisica COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck Taylor All Star ’70

<strong>Marko Medić</strong>, poznatiji kao lifestyle blogger <a href="https://www.instagram.com/father_of_djordje/" target="_blank" rel="noopener noreferrer"><strong>@ father_of_djordje</strong></a> nosi model tenisica COMME des GARÇONS PLAY x Converse Chuck Taylor All Star '70

Koje se tenisice traže svake dvije minute na internetu?

Lyst je zabilježio da je u 2019. godini svake dvije minute netko guglao tenisice – Alexander McQueen Oversized Sneaker! I one su na kraju odnijele pobjedu odnosno proglašene najvećim hitom u ovoj godini. Naravno, i njih smo zabilježili proteklih dana na špici. Radi se o jednostavnom bijelom modelu s crnim detaljem na peti te malo debljim i zaobljenim potplatom.

Jer, kao što smo rekli – dečki u Zagrebu znaju što su cool tenisice! A nama ne mogu promaknuti … jer Style Zagreb 😉

Alexander McQueen Oversized Sneaker zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice

Alexander McQueen Oversized Sneaker

Alexander McQueen Oversized zagrebačka špica street style muška moda hit top tenisice

Alexander McQueen Oversized Sneaker

 

Pogledajte također:

Moderan zimski outfit taman za promrzla adventska druženja

vidi više »