Koža ili šljokice?! Ne! Najseksi materijal je saten!

satenska haljina street style zagreb Ivana Bubuć Instagram zagreb moda

Gledajući po društvenim mrežama kako su proteklih dana izgledale žene na adventskim partyjima može se uočiti dosta lijepih komada crne kože utegnute u seksi haljine. Dnevne kombinacije ove sezone također vrve minicama i šorcevima od kože. Koža uvijek izgleda vamp i ima taj tajnoviti, pomalo buntovnički prizvuk. Definitivno je zavlada street styleom što je za očekivati nakon nekoliko sezona dominacije cijelog spektra boja.


Ova sezona označila je i jedan gotovo kolosalan povratak crnoj boji, a tu crna koža ima svoje značajno mjesto. Upravo su crni kožni šorcevi i minice zamijenili traper u dnevnim kombinacijama i podigle ljestvicu atraktivnosti svakodnevne odjeće. To je ono što koža inače čini.

S druge strane, šljokice, materijal koji se srodio s blagdanskim raspoloženjem i dekoracijama. Raskošan je, odašilje isključivo pozitivne vibracije i definitivno podiže raspoloženje. Savršen je za ovo doba.
Ali ova priča nije ni o koži, a niti o šljokicama. Već o satenu.

***

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aritzia (@aritzia) on

***

Saten se niti blizu nije često pojavljivao u kombinacijama poput ova dva spomenuta materijala, ali je ipak zvijezda ove sezone. Njegovo pojavljivanje u stylinzima potaknulo je najviše emocije, njegova mekoća kojom nježno klizi niz žensko tijelo i komplementira ga svojim plemenitim sjajem ono je što ga je učinilo trenutno najpoželjnijim materijalom.

A saten u cijeloj svojoj, takoreći aristokratskoj pojavi, voli vrlo jednostavne krojeve – od slip haljine, inače krojene pod kosinom kako bi saten bolje prilijegao uz tijelo do jednostavnih sukanja A linije, to je ono gdje obožavamo saten. Vrlo često se i saten pojavljuje u crnoj ili tamnijim nijansama, od bordo to tamno plave ili antracit sive, no njegove svijetle pojave na poseban su način zanimljive.

Tako je bilo i na street styleu

Djevojka koju smo uslikali u satenskoj haljini nebesko plave boje, odjevena je vrlo klasično, no istovremeno nježno, vedro i ženstveno. Na slici je marketingašica Ivana Bubić, vedra Dalmatinka, koja zimi, kaže, ne voli nositi tamne boje nego baš suprotno – kontrirati svijetlim tonovima jer oni su najbolji odgovor na sivilo i hladnoću. Njezina satenska haljina je iz H&M-a i izvrsna je za dnevni poslovni ritam, dodala je Ivana.

satenska haljina street style zagreb Ivana Bubuć Instagram zagreb moda

satenska haljina street style zagreb Ivana Bubuć Instagram zagreb moda

satenska haljina street style zagreb Ivana Bubuć Instagram zagreb moda

 

Satenske suknje

Ovu djevojku objavili smo nedavno na Instagramu, a pitanje koje je najviše puta postavljeno bilo je – ”odakle je suknja?”. Ona je ju je šarmantno kombinirala s bijelom majicom, crnom bajkerskom jaknom, bisernim špangicama u kosi te bajkerskim čizmama ukrašenim zakovicama i biserima. Saten je u ovoj kombinaciji izgledao čarobno.

**

 

View this post on Instagram

 

A post shared by *Style Zagreb* (@stylezagreb) on

**

Ove satenske haljine smo pronašli u aktualnim kolekcijama:

 

Pogledajte također:

Moderan casual outfit taman za promrzla zimska druženja