Zbog nje sada svi želimo roza pelerinu

zagrebačka špica Petra Sučić Roje pink pelerina Paule & Joe najbolji kaputi Zara Mango Asos Gucci street style zagreb prosinac ženska moda zima 2019

 

Svakodnevna moda vapi za istinskom elegancijom. Ili bar za “prljavo roza” pelerinom! To se dalo zaključiti iz oduševljenih komentara koji su se nizali na StyleZagreb Instagramu na street style look koji smo nedavno zabilježili na Ilici: “Konačno nešto drugačije – mislila sam da nije Zg”, “Napokon nešto originalno, drugačije i sa stilom”, “Posebna… nesvakidašnja… drugačija”, “Kakav stil!!! Održala lekciju mlađim curkama!”…


U kolorističkoj kombinaciji, u kojoj se izmjenjuju topli tonovi od ružičaste do narančaste, highlight komad je pelerina koja se savršeno nadovezala na jednostavan i pomno usklađen styling. Ova dama je pelerinu odjenula u vrlo hrabroj kombinaciji koja je u konačnici dala izvrstan look: tamno narančaste hlače i puder roza meki džemper. Dodatni šarm kombinaciji su dale šljokičaste čizme u boji bakra koje proviruju ispod klasičnog kroja hlača, a koje dužinom završavaju u laganom trapezu pa tako stvaraju efekt vizualnog izduženja figure i sjajno se nadovezuju na pelerinu. Kao što netko napisa u komentaru, doista je održala lekciju iz stila!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by *Style Zagreb* (@stylezagreb) on

 

Otkud je pelerina?

Iako bi voljeli čuti da je pelerina iz Zare, Manga, Asosa… ovo je jedan od onih stylinga za koji znate, da ma koliko jednostavno izgledao, taj komad nije high-street konfekcija.

zagrebačka špica Petra Sučić Roje pink pelerina Paule & Joe

Pelerina Paul&Joe Sister

 

Pelerina je Paul&Joe Sister, no ne tražite je na njihovom sajtu jer je već odavno rasprodana. Ovaj pariški brend spada u skupinu nekoliko francuskih brendova koju čine Sandro, Maje, Sezane, Claudie Pierlot, Kooples, Zadig & Voltairea, Bash… a omiljeni su među modnim znalcima kao mjesta gdje se nalaze vrijedni komadi izrađeni od kvalitetnijih materijala, a opet nisu preskupi kao kreacije poznatih dizajnerskih kuća. No isto tako nisu masovno proizvedeni poput odjeće iz high-street dućana.

Pelerine nisu komad koji je must u ormaru i nisu redovit dizajn u ponudi, poput primjerice kaputa » ili veliki trend kao teddy kaputi ». Iako nema roza verziju, Zara ove sezone ipak ima u ponudi nekoliko modela pelerina, od štofa ili baršuna.

A od dizajnerskih pelerina Gucci, Burberry, RedValentino su ponudili nekoliko modela. Poznavajući strast ka Gucciju očekujemo da ćemo uskoro vidjeti bar jednu Gucci logo verziju i na našim ulicama.

Gucci logo pelerina

Gucci »

 

Gucci logo pelerina

Gucci »

 

 

Pelerine iz high-street i dizajnerskih kolekcija:

zagrebačka špica street style zagreb prosinac ženska moda zima 2019 asos pelerina

ASOS »

 

Burberry pelerina

Burberry »

 

REDValentino pelerina

REDValentino »

 

Zara pelerina

ZARA

Zara pelerina moda zima 2019

ZARA

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA, baršun pelerina

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA

Zara pelerina kaput moda zima 2019

ZARA

Možda najbolje mjesto za pronaći zanimljivu pelerinu su vintage dućani. Pelerine nemaju trendovski hype, ali su komad koje vrijedi pohraniti u ormaru jer u posebnim prilikama dobro dođe. I mogu trajati godinama.

zagrebačka špica pelerina Paule & Joe najbolji kaputi Zara Mango Asos Gucci street style zagreb prosinac ženska moda zima 2019 vintage pelerina

 

Pogledajte također:

Ona zna tajnu za izvrstan styling »

Radi se o vrlo ”opasnom” uzorku!