Glumica, dizajnerica i mama koja doma podučava svoju djecu

Bilo je to cijelo stilski usklađeno društvance na Ilici koje se spremalo uspinjačom popeti na Gornji grad kada im je uklizao Style Zagreb, a oni vrlo rado, i čini se iskusno, prihvatili poziranje. Sedmogodišnja Estella u sličnoj haljinici kao i njezina mama Jessica te dvojica braće Nathanael (9) i Sebastian (5) odjeveni potpuno isto.
Iz Kalifornije su, putuju Europom, a u Zagreb su došli posjetiti frendicu Moniku.


Jessica Rey je američka glumica. Karijeru je započela kao Bijeli/pink Power Ranger u popularnom dječjem serijalu Power Rangers. Danas uglavnom snima reklame, no to nije njezino primarno zanimanje.

Rođena je u američkoj državi Kentucky od roditelja Filipinaca, odgojena je u katoličkom duhu. Dok je bila još mala njezina se obitelj preselila u Južnu Kaliforniju pa je odrasla u badiću na plažama. Studirala je računovodstvo, zatim MBA i na kraju je pokrenula svoj vlastiti posao koji na neki način objedinio sve ono što Jessica Rey doista jest.

Jessica promovira skromnost u svakom pogledu pa i kad je odijevanje u pitanju, a posebno isticanje ženskog tijela. Obzirom da između bikinija i ”bapskih” staromodnih badića na tržištu nije uspjela pronaći ništa što bi joj odgovaralo odlučila je sama dizajnirati svoj badić te zamolila prijateljicu da joj pomogne sašiti ga. Njezin ”skromni” badić odmah je privukao pažnju, ali i interes žena te je Jessica odlučila od toga napraviti biznis. Liniju badića čiji je slogan ”It doesn’t have to be itsy bitsy” » pokrenula je 2008. Inspiracija za dizajn joj je elegancija, ženstvenost, i decentnost koja je krasila Audrey Hepburn, a o svojem razmišljanju kako prezentirati žensko tijelo te o svojoj poslovnoj ideji održala je TED govor 2013. godine koji je pogledan gotovo 3 milijuna puta. Nakon ovog nastupa njezin dizajn privukao je veliki interes i danas badiće prodaje širom svijeta. Ovo je link na europski dućan »

 

 

A kakav je Jessicin odnos prema odjeći uopće?

– Nastojim nositi etički proizvedenu odjeću, a to je cilj i kompanije koju vodim. Materijali koje koristimo za izradu badića dobiveni su preradom otpada kao što su npr. ribarske mreže. Isto je i s odjećom koju nosim – ne kupujem u dućanima brze mode već u onima koji potiču lokalnu proizvodnju, a često i u second had shopovima.

Na pitanje koliko joj je bitna moda citirala je američku stilisticu Rachel Zoe – stil je način da bez ijedne riječi pokažeš tko si. Jessica je, kao što vidite, stilski usklađena sa svojom kćeri.

– Estella se želi odijevati kao ja i općenito biti poput mene. To mi je jest najveća inspiracija da svakim danom budem bolja i da uvijek izvučem najbolji dio sebe. I moji dečki vole kad su jednako odjeveni, posebno mlađi Sebastian, on uvijek želi izgledati poput starijeg Nathanaela.

Ovo je prvi put da putuju bez oca, on će im se pridružiti nešto kasnije, a kad je s njima i on prati stilski potpis svoje obitelji. Inače, kaže nam Jessica da redovito putuju samo s ručnom prtljagom, a to u njihovom slučaju znači – dva kabinska kofera i dva polovične dimenzije kako bi ih Estella i Sebastian mogli svladati. Pakiranje za putovanje je zato dosta složeno. U vrlo ograničenu prtljagu ide samo ono što se može višestruko kombinirati i omogućiti različite lookove. Ako se može nositi samo na jedan način, ne ide u kofer.

Jessicina djeca već iza sebe imaju pravo radno iskustvo – kao i Jessica glume u reklamama. Nedavno je cijela obitelj snimala kampanju u Disneylandu povodom lansiranja Star Wars Galaxy’s Edge land-a.

Dakle, moglo bi se reći da Nathanael, Estella i najmanji Sebastian rade, ali ne idu u školu. Naime, Jessica i njezin suprug odlučili su da će ih podučavati doma. Kažu da je to sve češći oblik podučavanja u Južnoj Kaliforniji koji roditelji izabiru za kvalitetniji razvoj svoje djece.

 

Reklama za Disneyland u kojoj je sudjelovala Jessicina obitelj:

 

Jessica Rey u serijalu Power Rangers glumila je bijelog/pink Power Rangera

 

Jessicin govor o trendu “čednih” kupaćih kostima poslušalo je gotovo tri milijuna ljudi

 

”It doesn’t have to be itsy bitsy” slogan je Jessicine linije badića »

***

Pogledajte također:

Imate li hrabrosti za bijeli kaput?!

One imaju i sjajno izgledaju!