Koronavirus: vodič što napraviti kad izlazite van, a što kad se vraćate doma

Iako je na snazi uputa da ostanete doma, oni koji ipak moraju izaći kako bi otišli kupiti namirnice ili lijekove trebali bi paziti da taj izlazak i povratak bude što sigurniji.


Ono što možda još uvijek nije dovoljno istaknuto jest da je koronavirus iznimno izdržljiv na metalnim i plastičnim površinama na kojima može opstati čak do dva dana. A to znači da ako je netko tko je zaražen u dućanu kupovao prije vas, doticao artikle i birao koji će uzeti, prije toga se nakašljao u ruku ili kihnuo, korona će se zadržati na taknutim artiklima i tako prijeći na vaše ruke. Sve kupljene artikle bilo bi najbolje dezinficirati ili ih 2 dana ostaviti izvan stana prije nego ih počnete koristiti.

Ove tri korisne infografike prikazuju postupke koji će pomoći zaštiti se od zaraze koronavirusom prilikom ulaska u kuću/stan, ako živite s osobom koja je u riziku od zaraze te što napraviti kad izlazite iz kuće.

 

1. Postupci protiv koronavirusa prilikom ulaska u kuću / stan

Koronavirus: vodič što napraviti kad izlazite van, a što kad se vraćate doma Postupci protiv koronavirusa prilikom ulaska u kuću / stan

 

2. Postupci protiv koronavirusa ako živite s osobom u riziku od zaraze

Postupci protiv koronavirusa ako živite s osobom u riziku od zaraze

 

3. Postupci prilikom izlazka iz kuće

Postupci prilikom izlazka iz kuće

Odgovori