Zgodna managerica nas je podsjetila koliko su suknja-hlače dragocjene za poslovni look

Martina Matušin bomber jakna crne culotte suknja-hlače za poslovni look

Martina Matušin, PR managerica

Nad širokim tričetvrt hlačama uvijek visi pitanje – stoje li niskim ženama ili samo visokim, što je s onima s izraženijim oblinama, ovaj komad odjeće – komplimentira li on uopće žensku figuru… Kako su tričetvrt hlače, ili na engleskom culottes, u posljednje vrijeme sve prisutnije u kolekcijama i poželjnije u stylingu vrijeme je da raščistimo ove potencijalne nejasnoće.


Klasičan komad

Zbog elegancije možemo ih svrstati u klasične komade odjeće, a to od njih u ovom trenutku prvenstveno očekujemo. Culottes treba biti fini komad odjeće, da izgleda kao da je krojen po mjeri, da oblikuje struk, najbolje da doseže nešto ispod početka lista. Time će ostaviti otvorenim najtanji dio noge što će u kombinaciji s ovim širokim, masivnim, hlačama istaknuti efekt zbog kojeg su one najvjerojatnije i stigle u modu – a to je da istaknu ljepotu i krhkost ženskog tijela. Jer upravo glomaznost ovog modela u kontrastu s ogoljenim člancima je ono što ih čini posebno elegantnima.

Martina Matušin bomber jakna crne culotte suknja-hlače za poslovni look

Ako su kraće, npr. tek ispod koljena, onda su u stvari dosta slične klasičnim suknjama “A kroja”, izgledaju jako ženstveno, posebno ako ih se uskladi s cipelama ili sandalama na visoku potpeticu. I dalje je stilski imperativ da budu lijepo krojene u struku.

Inače špicaste cipele obožavaju se sa suknja-hlačama, one definitivno elegantnije izgledaju uz potpetice nego uz ravne modele obuće. Njih treba izbjegavati posebno ako ste niže građe.

Ako ćemo govoriti o trendu materijala, koža, u crnoj ili bilo kojoj boji, je najpoželjnija. Sjaj i pad meke kože na ovakvom kroju jednostavno je ultimativno neodoljiv. Hlače od finog štofa zadržat će svoju formu, dok će one od tanjih materijala, poput satena, proizvesti lijep ples oko noge.

Za koje god se odlučili razmišljajte o njima kao o elegantnom komadu i tako ga kombinirajte jer će polučiti najbolji efekt i uklopiti se u svaku žensku figuru.

PR managerica Martina Matušin koju smo fotkali proteklih dana na zagrebačkoj špici sjajno je kombinirala culottes od crnog štofa. Inače, hlače koje je Martina odjenula iznimno su lijepog kroja, naglašavaju struk pa je njezin izbor da ih kombinira s kratkom bomber jaknom vrlo zanimljiv i moderan, a i koloritski ugodan jer se ova zagasita zelena boja vrlo decentno nadovezala na eleganciju crne. Cipele sa špicem koje dosežu do gležnja i fino oblikuju nogu izvrsno funkcioniraju u ovom geometrijski naglašenom spletu. Nemojte da vas njezin izgled obeshrabri jer, istina, zbog izdužene manekenske figure Martini rijetko što može ne pristajati, no tričetvrt široke hlače imaju potencijal da izgledaju sjajno na svakoj ženskoj figuri.

Kombinirajte ih s kratkim kardiganom, ili sakoom (ne prevelikim) za poslovnije prilike ili sa satenskim negližeom za opušteniju koktel varijantu. U svakom slučaju, dajte im šansu!

Martina Matušin bomber jakna crne culotte suknja-hlače za poslovni look

Martina Matušin bomber jakna crne culotte suknja-hlače za poslovni look

Martina Matušin bomber jakna crne culotte suknja-hlače za poslovni look

 

Proljetne dizajnerske kolekcije obiluju suknja-hlačama. Pogledajte:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Pogledajte također:

Proljetni update kožnih outfita

vidi više »