Što se na početku lipnja nosi u Zagrebu…

Street style Zagreb: Što se na početku lipnja nosi u Zagrebu... | Style Zagreb, proljetna ženska moda, kombinezon, bluza golih ramena

Kalendarski još nismo ušli u  ljeto, a početak lipnja u Zagrebu već glumi uzavreli kolovoz. I da nismo većinom neosunčani i kontinentalno bijeli lako bi mogli većinu ovih fotografija smjestiti u sredinu ljeta na prevrući asfalt.

Uglavnom, street style moda ovih dana oslanja se na tri važna uzorka:

Cvjetasti – viđamo ga na haljinama i lepršavim kimonima koji su se za razliku od ranijih sezona izdužili i to preko koljena.

Gingham / Vichy / kockasti – kako ga god zvali, ovaj nas uzorak osvaja na bluzama golih ramena, s volančićima ili u lijepim krojevima sukanja, također s volanima.

Prugice – ili bolje rečeno ”The Prugice” pojavljuju se u svim odjevnim predmetima, u kombinaciji s cvjetnim uzorkom. Nose se i s drugim, različitim prugicama. Baza su prugasti materijali koji se najčešće viđaju na košuljama od sitnih bijelih i nježno plavih prugica, a na njih ide nadogradnja: košulja-haljine, haljine s volanima, košulje sa s otvorenim ramenima, suknje s volanima. Kombiniraju se međusobno, ali i u svim mogućim miksevima. Ove sezone s prugicama je sve dopušteno.

Što se tiče modela hlača, još uvijek nisu zavladali šorcevi, ali zato suknja-hlače dominantno vladaju ulicom.

 

Pogledajte i ostale aktualne street style lookove »