Najbolji ovogodišnji kaputi hrvatskog dizajna

It’s too cold to be pretty kaže ilustracija na Instagramu, no nema šanse da mi Hrvati izdržimo šest mjeseci zime, a da ne budemo stilizirani.

O tome smo govorili u našem prilogu za htv:

Proteklih dana prošetali smo kroz showroomove i dućane hrvatskih dizajnera, izabrali divne primjerke kaputa i isprobali ih.

S nama su bile i dvije studentice novinarstva, Osječanka Tea Dujmić koja baš i ne preferira kapute, no ovaj put izabrala je svog favorita, a njezina kolegica, Splićanka Maša Marija Čotić svojim kaputima daje imena. Taj dan došla je u boemskom kaputu kojeg je nazvala Miroslav Krleža.

Maša Marija Čotić

 

Tea Dujmić

U potrazi za kaputima domaće izrade došli smo do dućana Dora » koji se nalazi na Gornjem gradu, odmah iznad Kamenitih vrata, a Dorini kaputi već su dobro poznati među ženama koje vole romantične krojeve.

Upravo o kaputu koji je nedavno izašao iz ove radionice čuli smo najromantičniju priču koju su nam ispričali Renata i Juraj Sotošek – Rihtarec, jedan friško vjenčani par koji je šetnju Gornjim gradom završio kupnjom kaputa i ponovnim zaljubljivanjem jedno u drugo. Da, i takve moći ponekad imaju kaputi.

Renata i Juraj Sotošek – Rihtarec… Renata u Dora kaputu

Na kraju svoju priču o kaputu ispričao nam je najveći ljubitelj mode među liječnicima, dr. Nenad Korkut.

dr. med. Nenad Korkut

Slavica Josipović u kaputu Sonje Lamut

 

No nismo ostali samo na kaputima – našle su se tu i asimetrične jakne za koje poznati dizajnerski dvojac Ogi Antunac » i Zoran Mrvoš tvrdi da mogu nadmašiti kaput. Isprobali smo i… ostali bez teksta. Njihove jakne doista su promišljenog dizajna, upečatljive, a i rasprodane gotovo po cijelom svijetu.

Ogi Antunac

Ana Josipović u predimenzioniranoj jakni dizajna Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš

Slavica Josipović u jakni s volanima dizajna Link by Ogi Antunac i Zoran Mrvoš

 

Evo kaputa koje smo isprobali:

A’marie

Dva potpuno različita modela dizajnerice A’marie »: vojnički kaput, robustan i elegantan te njemu potpuna suprotnost pelerina.

Slavica Josipović u A’marie vojničkom kaputu

 

Ana Josipović u pelerini A’marie

 

Sonja Lamut

Prekrasnim mekim kaputima od vune i kašmira koji su osvojili ženska srca krznenim natpisom na leđima LOVE, dizajnerica Sonja Lamut » ove je sezone dodala i elegantne dugačke kapute s krznenim ovratnicima i neobičnim kopčanjem-preklopom.

Ana Josipović u kaputu dizajnerice Sonje Lamut

Slavica Josipović u kaputu dizajnerice Sonje Lamut

 

 

Hippy Garden

Klasični crni kaput i bajkerska jakna u jednom. To je dizajn Hippy Garden ».

Hippy Garden kaput sa zakovicama

Tea Dujmić u kaputu Hippy Garden

 

Pogledajte također: Kad je vani sivo mi krenemo u potragu za finom njegom »