Mare i Kate – Australke s hrvatskim imenima

Marina Zmijarevic i Kata Majetic

 

Da vas ne zavaraju kao Mare i Kate, imena jesu dobile hrvatskom linijom, no ovo im je prvi put u našoj zemlji. Australke Marina Zmijarevic i Kata Majetic odlučile su proputovati Hrvatsku i posjetiti mjesta odakle su prije 3 generacije njihovi preci krenuli u Australiju. Po toj liniji su i rodice no žive na dva kraja Australije, Kata (plava) na najsjevernijoj točki, u Darwinu, gdje s mamom vodi boutique s odjećom australskih dizajnera, a Marina (smeđa) je iz Melbournea.

Kata je stigla prije par mjeseci u Europu, a prije nekoliko dana joj se pridružila Marina koja je željela malo odahnuti nakon upravo završenog studija arhitekture pa će skupa proputovati Hrvatsku i u ovo naše lijepo proljetno vrijeme ”odmoriti se” od australskog sunca 🙂
”Nevjerojatno mi je kako je vama u Hrvatskoj lako izgovoriti moje prezime, meni to nikada nije pošlo za rukom, a i svi me u Australiji jednostavno zovu Marina Z (zet)”, kaže nam Marina koja kao i Kata zna tek par riječi hrvatskog jezika koje su naučile od hrvatske bake – ”doli, gori, nema veze”.

Marinu i Katu sreli smo jedno poslijepodne na zagrebačkoj Ilici dok su pokušavale pronaći adresu jednog salona. Kata odjevena u odjeću australskih dizajnera čije modele ima u svojem boutiqueu, a Marina nosi vintage. Pitali smo ih što misle o stilu ljudi koje susreću u Hrvatskoj:

”Lijepi, uglađeni, stilizirani, ali premalo boja za naš ukus”, rekle su nam Aussie cure, Mare i Kate.

 

 

Pogledajte također:

”Vrijeme je za kavu” od danas ima sasvim novi smisao

vidi više »

Što stylish cure sada kupuju »