Potraga za lijepim proljetnim kaputićem

proljetni kaput Curated

Kaput Curated

Već mi prerasta u tradiciju da sam krajem veljače i početkom ožujka predano i bezuspješno u potrazi za proljetnim kaputićem. Kad primijenim svoje kriterije teško mi je pronaći taj prijelazani komad koji mi nedostaje dok je u hladovini i noću hladno, a na suncu se užari i do dvadesetak stupnjeva.

Specifičnost moje potrage je da kaputić mora biti svjetlije boje kako bi izašao iz dominantnog zimskog tonaliteta pa tako u startu eliminiram sve plavo, crno i sivo. Mora biti kvalitetan, modernog dizajna, s bar malo vune, kašmir je dobrodošao, neću poliestere. Nisam zainteresirana za baloner, imam ga i rijetko ga nosim. Hoću lagani proljetni kaput, ali ne želim ostaviti bogatstvo za njega, nisam voljna ”investirati” u Max Maru! U nedavnom obilasku trgovina prepoznala sam u očima žena tragačica istu namjeru dok su birale kapute koje sam i ja isprobavala.

 

proljetni kaput zelena boja street style Zagreb

Street style s ulica Zagreba

 

View this post on Instagram

 

// @shopthecurated coat, @oldceline bag from @vestiaireco and #alexandermcqueensneakers, jeans are old #Levis ✨

A post shared by ANDY CSINGER (@andicsinger) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@livia_auer) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah | COCOBEAUTEA (@cocobeautea) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amlul.com (@galagonzalez) on

 

Što se nudi u našim dućanima…

 

Iz mog pohoda po zagrebačkim dućanima situacija je sljedeća: Zara je puna poliestera ili kako navode na svojim novim etiketama – reciklirani poliester, Mango ima kaputiće koji su zanimljivih krojeva no materijali su skromni pa izgledaju kao da isprobavate stari kaputić koje nosite već nekoliko godina. U Max&Co-u imaju najljepši baloner s puf rukavima, košta oko tri tisuće kuna, ali je baloner. U Twinsetu imaju lijep roza prsluk-kaput od tankog velur štofa, no to je prsluk, nema rukave, mješavina je poliestera i vune, košta nešto malo preko dvije tisuće.

Najzanimljiviji model pronašla sam online. Riječ je o shopu koji se zove Curated i na svojim stranicama navodi da se radi o Skandinavskom timu koji u Kini proizvodi kapute visoke kvalitete po fer cijenama.

 

proljetni kaput Curated kašmir i vuna

Curated kaput. Klasični model sadrži 65% vune i 35% kašmira

proljetni kaput Curated kašmir i vuna

proljetni kaput Curated kašmir i vuna

Curated kaput u boji slonovače je rasprodan ali imaju listu čekanja, cijena 308 EUR

 

Kaputi Curated su od čiste runske vune, imaju visoki postotak kašmira, a cijena im se kreće oko 2500 kuna, najljepši modeli su rasprodani, no može se upisati na listu čekanja jer se kolekcija stalno dopunjava. Nažalost, tarife naše carine ga čine neprivlačnim za naručivanje iz Hrvatske.

U nastavku je još nekoliko zanimljivih modela koje sam zabilježila u webshopovima:

 

 

 

 

Pogledajte također:

Kolorit tenisica koji najavljuje snagu proljetnih trendova

vidi više »