Maro Pitarević je skuhao ljubav, a recept je, čini se, jednostavan

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 


Ovaj, na prvu, mračni frajer u stvari je muškarac koji ne skriva svoje osjećaje nego ih pretače u ljubavnu poeziju.
Za copywritera Maru Pitarevića tim Style Zagreba saznao je prije skoro desetak godina kada smo (Slavica i Ana) radile u časopisu Cosmopolitan, a Maro je tada objavio zbirku poezije ”Kako se kuha govedina”. On je inače svojevrsni kuhar, a njegova jedina namirnica je ljubav. U jednoj od pjesama iz te knjige spomenuo je da zbog svoje cure prelista Cosmo pa je sam sebe, a i pjesmu, nazvao ”Dobrovoljna pičkica”.

Nakon što je fino skuhao govedinu, evo ga u 2018. godini s cijelim menijem, novom zbirkom pjesama Ponuda dana” » na preko 300 stranica posvećenih ljubavi prema ženi. Njegova poezija je sretna, ona od koje se bolje osjećaš, koja ti daje polet. I uči te kako voljeti. Po njegovoj recepturi, čini se, jednostavno, no svejedno smo ga malo propitali o ljubavi, kuhinji, a onda i o modi…

Ljubav prema ženi te razoružala, bacio si mač, moliš za milost i pitaš se jesi li uopće muškarac. Što si zaključio? Koliko je opasno dopustiti da te ljubav razoruža?

– Sasvim je bezopasno. Zato što je nužno. Neme ništa napola. Kakva je to ljubav ako nije fatalna i ako je s figom u džepu.

Kažeš da sa svojom dragom živiš u jeftinom ljubiću u kojem znaš i suzu pustiti. I čini se da iskreno u tome uživaš. Dobro, nisu li suze i ljubići pogubni za muškost?

– Nimalo. Najveći muškarci su oni koji si mogu dopustiti da budu nježni i ranjivi. U tome je veća snaga nego u lažnom frajerluku.

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Ispraznio si svoje džepove/srce od svakog tereta da bi bilo spremno za ljubav. Je li to po tebi uspješna formula ljubavi? Što je onda sa svim onim savjetima i pravilima da moraš igrati igru? Ako mu/joj daš srce na dlanu, gotov si. A ti baš tako?

– Imam 45 godina. Nemam više vremena niti želje za igrama i igricama. To je ono što ja nudim.

 

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Naslovi dviju tvojih zbirki ljubavnih pjesama koketiraju s kuhinjom. I u toj tvojoj kuhinji čini se recept za ljubav nije tako zamršen. Koliko se iz dana u dan teško zaljubljivati u jednu te istu osobu? Otkrij nam taj dio recepta.

– Nemam recepte za vas. Ja kuham sam. Kuhajte i vi pa što skuhate to ćete i jesti.

Chefovski si skuhao ljubav, a kakav si inače u kuhinji s namirnicama?

– Jako volim kuhati. Kažu da sam dobar u tome. Najčešće spremam meso i ribu. Posebno volim lešo ribu. Najvažnije je kuhati za ljude koje voliš.

Kakav je zapravo okus prave ljubavi u ustima, je li stvarno sladak ili više onako kao baba ganoush? Je li snažna ljubav mekana ili žilava?

– Teška pitanja. Oboje istovremeno. Slatko i gorko, savršeno mekano i žilavo. Ali jako prija.

 

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Kažeš da ste tvoja draga i ti sijamski blizanci, niste se tako rodili nego ste se našli i spojili. Pa zar se muškarci stvarno vole tako vezati ili si ti izrod?

– Ja sam izrod. To je sigurno. Ni muškarci ni žene se ne vole vezati, niti se predaju potpuno. To je šteta.

 

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Ajmo sad malo o modi. Rekao si u jednoj pjesmi: ”da se uvijek oblačimo jedno za drugo”. Koliko je odjeća bitna u komunikaciji i međusobnom privlačenju?

– Obzirom da je moja profesija promotivno tržišno komuniciranje mogu reći da je odjeća neraskidiv dio izgleda i toga kako će vas netko percipirati. Ja sam u zadnje vrijeme prešao iz tenisica u cipele i iz hoodica u košulje… I dobro se osjećam!

Koliko primjećuješ odjeću svoje drage? Pita li te ona za savjet oko odijevanja?

– Jako je primjećujem. Pita me, a ja još češće nju. Pomaže mi oko stylinga. Njen sam omiljeni model.

Kad ti ona kaže da lijepo izgledaš?

– Nasmijem se i budem sretan. Volim kad sam joj lijep.

 

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Pjesme su objavljene u zbirci poezije Ponuda dana koju možete nabaviti na linku »

Maro Pitarević knjiga poezije Ponuda dana

 

Maro Pitarević

Maro Pitarević

Pogledajte također:

Redateljica koja outfit voli razbiti cipelama

vidi više »