Vjenčanje kako ga vidi megapopularni & Other Stories

Ovogodišnju capsule kolekciju, namijenjenu mladenkama i djeverušama, predstavio je & Other Stories. Za one koji još nisu čuli za ovaj trenutno najpopularniji high-street brand (ne, na svjetskoj trendi sceni ipak nije Zara), to je sestrinski brand iz grupacije švedskog H&M-a koji nudi jednako modernu trendovsku odjeću no bolje kvalitete i izrade. Cjenovno se naravno smjestio iznad H&M-a, za domaće prilike rekli bismo između Zare i Massimo Duttija (oba branda iz grupacije Inditexa).

Dakle, & Other Stories voli ljetna vjenčanje u boho stilu s romantičnim fluidnim haljinama, koje su daleko od uobičajenog raskoša. Najljepši modni dodatak uz njih su vjenčići od prirodnog cvijeća. Umjesto vjenčanica u kolekciji su i culottes kao vrlo popularna alternativa haljinama.

Djeveruše su u pastelnim bojama prozirnih laganih materijala kao što je čipkasta haljina boje leda ili roza u retro stilu.

 

Sve ove haljine uključujući i vjenčanice Other Stories želi da ih nosite nego jednom jer to je eko-politika ove švedske kuće – da odjeću ne odbacujete olako, a kad je ipak više ne nosite rado je će primiti natrag u svoj program recikliranja odjeće.

Oni koji prate & Other Stories znaju da ga nema u našoj blizini, trenutno najbliže trgovine su nam u Italiji (Milano i Bologna) te u Njemačkoj (München), no ove jeseni, krajem rujna, otvara se i prvi njihov dućan u Austriji, u Beču.

Prije nekoliko dana Slavica i ja preroštale smo tri trgovine & Other Stories u Parizu. Prvo smo pogledale kolekciju u robnoj kući Printemps koja se nalazi u samom centru i nakrcana od jutra do mraka šopingom opsjednutim turistima iz Azije, pa je tako i kolekcija koja je ostala na tvoj lokaciji bila vrlo siromašna. Nešto bolja je u luksuznoj ulici Rue Honore, koju su ipak pokorile svjetske fashionistice tako da je trgovina u ulici Etiene Marcel koja nije u fokusu zapravo najbolja destinacija za & Other Stories u Parizu.

Inače, ono što je zanimljivo kod & Other Stories su 3 stilski različite kolekcije koje se osmišljavaju u njihova 3 ateljea – u Parizu, te ostala dva u LA-u i Stockholmu. Naš favorit je pariški atelje koji najviše donosi damski look kolekcija, LA je stilski u 70-ima, a stockholmski stil je hladni skandinavski koji ima svoje followere, no osobno ne i za naš ukus.

Najdraži komadi iz & Other stories koje smo donijele su prugaste majice, jedna s plavim » i druga sa zelenim prugicama » i obodom oko vrata u crvenoj odnosno baby roza boji, izrađene od organskog pamuka. Divne kvalitete i dizajna.

 

Evo, kolekcija za vjenčanje je u & Other Stories, ako vas put nanese na neke od njihovih lokacija, a ove godine Advent u Beču sigurno će imati i novu popularnu stanicu za fashioniste.

Najpopularnije na proljetnoj špici >

Najpopularnije na proljetnoj špici

evo dokaza >>